Hrana pentru gripa si raceala

Retete care ajuta organismul sa lupte si sa se refaca

Ceai de Ghimbir, miere si lamaie– 50g de ghimbir feliat subtire, 200ml de apa, 2 batoane de scortisoara, 2 linguri de miere si 3 felii de lamaie. Se fierbe apa, apoi se adauga ghimbirul feliat si lasam inca un minut sa fiarba. Dupa ce oprim focul, adaugam batoanele de scortisoara si lasam la infuzat timp de 10 minute. Extragem feliile de ghimbir si adaugam feliile de lamaie si mierea. Servim ceaiul fierbinte.

Supa de pui cu taitei- 1kg de carne de pui, 100g taitei, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 bucata de telina, 2 cepe, 1 ardei gras, sare. Se pune carnea de pui la fiert in apa rece si adaugam sare.Dupa ce spalam si curatam legumele , le adaugam intregi peste carnea deja fiarta. Lasam sa fiarba totul timp de 15-20 de minute. Cand totul a fiert, extragem legumele si strecuram supa, taiem carnea in cubulete si adaugam taitei . Asteptam ca taiteii sa fiarba , apoi adaugam sare . Aceasta supa ajuta sistemul imunitar pentru ca este bogata in proteine, carbohidrat si vitamin B6 si B12.

CIteste si asta:  Alimentele pe care sa le consumi vara si ce trebuie sa eviti

Supa de linte cu pui si spanac– Este bogata in fibre, vitamin C , fier si antioxidanti. Ingredientele sunt:

300g piept de pui, 100g spanac, 100g de linte verde, 1 morcov, 1 ceapa, 1 bucata de telina, 1 pastarnac, 1 ardei gras rosu, 2 linguri bulion, 1 lamaie, patrunjel verde si are dupa gust. Apa se pune la fiert impreuna cu pieptul de pui, Dupa ce curatam si spalam legumele, taiem in cubulete mici morcovul, pastarnacul si ardeiul gras. Adaugam legumele si ceapa intreaga, peste pieptul de pui. Spalam lintea si spanacul, apoi tocam spanacul marunt. Inainte sa adaugam lintea, scoatem pieptul de pui si-l taiem in bucatele mici si fierbem in continuare.Spanacul se adauga cand lintea este aproape fiarta. Adaugam si bulionul, sarea si zeama de lamaie. Patrunjelul se marunteste si se adauga la sfarsit.

Salata de quinoa si porumb– o ceasca de quinoa, 1 conserva de porumb dulce, 200g de masline, 1 avocado, 200g de rosii, ceapa verde 2 fire subtiri, 1 legatura de patrunjel verde, ulei de masline, otet si sare dupa gust.

CIteste si asta:  Vitamine de care organismul tau are nevoie primavara!

Spalam quinoa si fierbem in apa rece, timp de 15 minute.Dupa fierbere asteptam inca 5 minute, apoi strecuram quinoa si o lasam la racit.Taiem rosiile  cubulete, maruntim ceapa si patrunjelul, avocado il curatam si-l taiem cuburi. Adaugam toate acestea intr-un castron , alaturi de sare, ulei si otet, apoi amestecam.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *