Cum sa nu te ingrasi de sarbatori

Mihaela Bilic vine in ajutorul tuturor persoanelor cu cele mai bune sfaturi despre cum sa nu se ingrase de sarbatori. Cu totii stim ca sarbatorile sunt momentele in care mancam cel mai mult. Cel mai bine ar fi sa acorzi putina atentie alimentatiei si silueta ta nu va avea de suferit.

Iata ce spune Mihaela Bilic?

Medicul primar, Mihaela Bilic este specializat in diabet, nutritie, boli metabolice dar si psihonutritie si iti ofera cateva sfaturi cu privire la ce inseamna o relatie sanatoasa cu  alimentele.

“Ca un nutriționist atipic ce sunt, scopul meu este să vă împac cu mâncarea. Să vă demonstrez că totul în viață constă în ECHILIBRU și că acest lucru se aplică mai ales în ceea ce privește mesele din perioada Sărbătorilor. Așadar, împărtășesc cu voi câteva recomandări culinare care pot face diferența:

Spațiați și temporizați felurile de mâncare, puteți mânca din toate însă nu tot la o singură masă! O altă variantă ar fi să vă mulțumiți cu jumătate de porție, în felul acesta puteți gusta din mai multe preparate la o singură masă și să rămâneți în același buget de calorii.

CIteste si asta:  De ce sa inotam?

Faceți pauze de 2-3 ore între mese, încercați să ieșiți la aer liber și să faceți puțină mișcare- preparatele culinare sunt cu atât mai gustoase cu cât ne este mai foame. Dacă anticipați un festin, în orele premergătoare consumați doar iaurt sau ciorbă ca să lăsați loc pentru ospățul ce va urma.

Despre friptură numai de bine indiferent că este făcută la grătar sau la cuptor. Are calorii negative care satură și ajută la slăbit, însă contează ce bucățică alegem. Dacă vreți să rămână prietena unui stil de viață sănătos, nu o mâncați cu pâine sau cartofi, ci puneți lângă ea o salată mare de legume sau murături.

Cozonacul și turta dulce sunt cu deserturi tradiționale de Crăciun, mai puțin periculoase pentru siluetă decât prăjiturile și torturile. Cozonacul este mai degrabă o pâine dulce și cu cat e mai pufos, cu atât e mai dietetic. Atenție, umplutura de nucă și zahăr poate dubla conținutul de calorii, deci păstrați proporțiile corecte.” a spus Mihaela Bilic.

CIteste si asta:  Cori Gramescu ne spune cum putem adapta retetele traditionale de Paste

Medicul a mai spus ca masa ei arata ca masa oricaui roman, plina de preparate fara de care sarbatorile nu pot avea gust. Cu toate astea, vedeta recomanda ca pe fiecare masa sa fie puse de toate doar ca portiile sa fie mai mici.

Mihaela indeamna orice roman sa nu mai manance 8 sarmale, ci din contra, sa reduca portia la 4 sarmale. Salata de boeuf este o bomba calorica pe care cei mai multi romani o ineaca in maioneza. Vedeta recomanda ca portiile sa fie unele moderate astfel incat sa nu acumulezi kilograme in plus.

Atat de Craciun cat si de Anul Nou, romanii consuma foarte multe alimente si nu este tocmai recomandat sa exagerezi. Cu cat vei fi mai alenta la alimentatia ta cu atat va fi mai bine pentru tine. Iti poti satisface toate poftele si cu portii mai mici de mancare.

 

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *