Importanta limbii romane

Limba romana este complexa iar studierea ei in scoala reprezinta un fundament puternic pentru fiecare din noi.  Asa cum marele poet Mihai Eminescu spunea “ In limba sa numai i se lipesc poporului de suflet perceptele batranestii, istoria parintilor sai, bucuriile si durerile semenilor. Fiinta neamului romanesc a dainuit si va dainui prin puterea magica a cuvantului”.

    Este necesar sa scrii corect cuvintele in limba romana

Trebuie sa intelegi ca limba romana este stufoasa. Este necesar sa stii sa vorbesti corect si sa scrii corect. Nu trebuie sa incerci sa folosesti un limbaj sofisticat ca sa impresionezi , din contra, daca vei stii sa vorbesti corect vei vedea ca persoanele din jurul te vor privi cu alti ochi.

Vezi pe acest site mai multe detalii cu privire la  gramatica  si semantica limbii romane.  Cuvintele care se termina cu aceleasi doua litere cele mai des intalnite in limba romana sunt: acnee, alee, idee, nuclee, diaree, elizee, asiduu, ambiguu, promiscuu, incontinuu, reziduu dar si multe altele.

CIteste si asta:  Ce au hotarat judecatorii in cazul lui Serban Huidu!

Trebuie sa intelegi ca doar prin studierea limbii romane iti vei putea insusi si aplica normele de vorbire si de scriere corecta a limbii romane. In plus este perfect normal sa iti doresti sa scrii corect si sa vorbesti corect.  Atat in relationarea cotidiana cat si in comunicarea scrisa este esential sa stii si sa respecti normele limbii standard. Ortografia si diacriticele sunt aspecte importante ale limbii romane.

O buna cunoastere a aspectelor standard ale limbii romane permite cunoasterea textelor literare.  Indiferent de situatie trebuie sa intelegi ca limba romana este foarte importanta.

Un limbaj sarac inseamna si o gandire saraca si confuza. Numai prin limba romana poti intelege mai bine anumite cuvinte si poti sa inveti sa te exprimi liber. Cu cat vei invata mai mult si cu cat vei exersa mai mult cu atat rezultatele vor fi mai bune.

Creativitatea si imaginatia se dezvolta doar prin citit. Invata, experimenteaza si studiaza cat mai mult pentru a te dezvolta.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *