Americanii vor ajuta in dezvoltarea noilor reactoare nucleare de la Cernavoda

Secretarul pentru Energie din SUA, Dan Brouillette si ministrul roman al Economiei , Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu au un proiect impreuna de a extinde si de a moderniza programul de energie nucleara civila din Romania. Mai exact, acestia vor construi unitatile de reactor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda si unitatea de reactivare a reactorului 1.

Acceseaza https://newsin.ro/externe/ pentru mai multe stiri internationale.

   Iata ce se mentioneaza in acel comunicat

„Acest parteneriat va asigura securitatea energetică, va conduce la creştere economică şi va implementa cele mai înalte standarde de siguranţă. Energia nucleară va continua să joace un rol proeminent în mixul energetic naţional al ţării, oferind României energie fiabilă fără emisii, pentru a satisface cererea sa crescândă de electricitate”, se transmite in comunicat.

Tot in acest comunicat se subliniaza importanta parteneriatului strategic intre Statele Unite si Romania si angajamentul celor doua parti pentru securitate energetica.

Secretarul Brouillette a declarat „Energia nucleară este crucială pentru a se asigura că România are o sursă de energie electrică fiabilă, accesibilă şi fără emisii, iar industria nucleară din SUA aşteaptă cu nerăbdare să-şi ofere expertiza pentru a dezvolta această importantă sursă de energie. Acest acord între SUA şi România sporeşte cooperarea noastră energetică reciprocă şi va consolida securitatea energetică a ambelor naţiuni”.

CIteste si asta:  Cat de bune sunt compromisurile in relatie?

Ministrul Virgil Popescu a apreciat faptul ca „România face astăzi un uriaş pas în dezvoltarea parteneriatului său strategic cu Statele Unite ale Americii în ceea ce priveşte componenta energetică, şi anume cooperarea în domeniul nuclear civil”.

Acest parteneriat va asigura securitatea energetica si va duce la cresterea economica. In plus va implementa cele mai inalte standarde de siguranta. Energia nucleara va avea un rol important si ii va oferi tarii noastre energie fiabila fara emisii.

Bineinteles ca Statele Unite si Romania vor continua sa isi consolideze relatia bilaterala in cadrul mai multor proiecte, inclusiv in Parteneriatul pentru cooperare energetic transatlantica creat sub administratia Trump. Acest grup va fi o temelie pentru extinderea parteneriatului strategic si comercial. Parteneriatul nu va face decat sa ofere mai beneficii atat pentru Statele Unite ale Americii cat si pentru tara noastra. Atat tara noastra cat si Statele Unite ale Americii asteapta cu mare interes sa vada care vor fi rezultatele.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *