Care sunt explicatiile psihologului cu privire la culorile din spatele stariii noastre de spirit

Psihologia  culorilor este definite ca efectul radiatiei electromagnetice asupra starii noastre de spirit.Este foarte important sa intelegem inca de la inceput ca exista o diferenta intre psihologia culorii si simbolistica culorii. Vei observa ca intr-o camera galbena te simti nelinistita sau ca intr-o camera albastra te simti mai calma si mai relaxata, ei bine, toate astea au loc deoarece esti influentata de psihologia culorilor.

Iata ce spune psihologul despre psihologia culorii

“Raspunsurile culturale la culoare provin dintr-o varietate de cauze: de exemplu, verde este culoarea sacra in tot Islamul, fiind culoarea hainei Profetului; in Irlanda este considerata o culoare norocoasa, poate pentru ca atunci cand lumea din jurul nostru contine mult verde, aceasta indica prezenta apei si, prin urmare, putin pericol de foamete. In Anglia culoarea verde este vazuta ca o culoare care aduce ghinion, posibil din cauza asocierii sale cu degradarea si boala. Exista multe exemple de simbolism al culorilor: movul este asociat cu regalitatea pentru simplul motiv ca, pana relativ recent in istoria noastra, era o vopsea extrem de scumpa si numai regalitatea si-o putea permite. Rosul este culoarea sangelui si a fost adeseori asociata cu razboiul. Aceste asocieri coincid adesea cu psihologia culorii (de fapt rosu poate declansa agresivitate), dar nu sunt in niciun caz acelasi lucru”, a explicat psihologul Laura Maria Cojocaru.

CIteste si asta:  Lucrurile pe care nimeni nu ti le poate lua

Proprietatile psihologice ale culorilor sunt urmatoarele

Rosu

Este o culoare stimulanta, plina de viata si foarte prietenoasa. In acelasi timp aceasta culoare poate fi perceputa ca solicitanta sau agresiva. Rosu este o culoare care ne duce cu gandul la energie, la caldura, entuziam si curaj fizic. In acelasi timp poate provoca si sentimente negative precum: sfidare, agresivitate sau incordare.

Albastru

Albastru este culoarea mintii si are un efect linistitor. Aceasta ne va impacta mental si va calma mintea. In plus este o culoare care ne duce cu gandul la logica, raceala, calmitate sau incredere. Aceasta culoare iti poate provoca si o stare de spirit mai putin placuta precum: raceala, lipsa de emotie sau neprietenie.

Galben

Este o culoare optimista care emana incredere, stima de sine si prietenie. “Lungimea de unda galbena este relativ lunga si, in esenta, stimuleaza. In acest caz stimulul este emotional, prin urmare galbenul este cea mai puternica culoare din punct de vedere psihologic. Galbenul potrivit ne va ridica spiritul si stima de sine, fiind culoarea increderii si optimismului. Prea mult galben, sau tonul gresit in raport cu celelalte tonuri dintr-o schema de culori, poate provoca scaderea stimei de sine, dand nastere fricii si anxietatii”, a mentionat psihologul Laura Maria Cojocaru.

CIteste si asta:  Semne ale abuzului emotional

Verde

Este o culoare care ne duce cu gandul echilibru si la armonie. Verdele este o culoare odihnitoare care ofera echilibru si pace. „Verdele este odihnitor pentru ochi si nu necesita nici o ajustare. Fiind in centrul spectrului, este culoarea echilibrului – un concept mai important decat isi dau seama multi oameni. Cand lumea din jurul nostru contine mult verde, acest lucru indica prezenta apei si putin pericol de foamete, asa ca suntem linistiti de verde, la un nivel primitiv. In mod negativ, poate indica stagnare si, utilizata incorect, va fi perceputa ca fiind o culoare prea blanda” a mai declarat specialistul.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *