Oamenii au acces la foarte multe informatii. Televizorul, interentul si telefonul ne ofera toate informatiile de care am avut nevoie. Puterea oferita de aceste dispozitive ne-a facut sa intram intr-o alta lume si sa ne dorim foarte multe. In momentul in care ne setam anumite teluri mult prea inalte si vedem ca nu le putem indeplini riscam sa cadem in depresie. Poti combate depresia daca iti doresti cu adevarat asta si daca iei legatura cu un medic psiholog.
Iata ce spun medicii
“Astfel, accesibil tehnologic fiind, naţiuni întregi au început să împrumute din toate, neştiind că acea tradiţie a fost creată şi dezvoltată special pentru acel loc, într-un timp dat. Mai mult decât atât, ne-am trezit cu precepte din toate religiile în a noastră, şi din a noastră, în altele, împrumutându-se cu o viteză fantastică toate acestea de la una la alta. Problema lumii actuale stă, oricât de dur sau solemn ar suna, exact în împrumutul şi imitarea a ce fac alţii şi uitarea la ce trebuie să facem noi”, a explicat psihologul Alexandru Plesea.
In continuare civilizatiile actuale isi pastreaza radacinile. Acestea nu mai sunt atat de dese deoarece oamenii aleg sa aiba cat mai multe beneficii sociale.
Religiile mari precum crestinismul, islamismul, budismul si hinduismul s-au propagat cu o viteza uluitoare.
“O astfel de condiţie nu poate fi decât nefastă omului, deoarece el imită, fără să ştie cu exactitate (deşi crede că ştie) simbolul, puterea şi înţelegerea practicii pe care o face. Iar după multe astfel de permutări între aceste practici, omul a uitat cum ajunge la sensul creşterii conştienţei în el (scopul tuturor religiilor). Această conştienţă, pe scurt, este să ştii că eşti în timp ce faci. Iar aceste cuvinte se iau ad litteram. Iar pentru că dispoziţia omului sintetic, imitator de practici şi religii este în creştere, a apărut, fără dorinţa sau cunoaşterea lui, o anomalie, printre multe altele, care a fost denumită de unii „inteligenţi” ai vremii – depresie”, a mai explicat acesta.
Depresia este mai profunda decat crezi. Daca nu vei merge la un medic specializat si daca nu iti dai cu adevarat interesul nu o vei putea depasi. Trebuie sa intelegi de unde provine starea asta a ta si ce poti face ca sa o poti depasi.
Iata care sunt cele 6 solutii pentru a putea combate depresia
„Această depresie are la baza pierderea dorinţei de creştere a conştienţei. Nedorind să aduc mai mult decât e cazul, planurile pe care oamenii şi le fac, aduc griji, iar grijile dese, aduc depresia. Iar această se poate trata prin următoarele practici: (1) Divinitatea te ajută când tu te ajuţi şi munceşti cu tine, (2) Orice din jurul tău este în afară, prin neatenţie aduci înauntru şi formezi haosul, (3) Apropierea de oameni este apropierea de ţine, (4) Catalogul cuvintelor utile trebuie folosit, nu doar ştiut, (5) Muncă zilnică produce energie pentru următoarea, (6) Distribuie altora ce vrei să primeşti tu”, a transmis psihologul Alexandru Plesea.
Daca vei respecta intocmai aceste solutii vei reusi sa combati depresia.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.