Therese Borchard fondatoarea “ Beyond Blue” un blog dedicate persoanelor cu depresie cronica a spus ca exista anumite alimente care vindeca depresia. Aceasta a dezvaluit ce alimente consuma zilnic pentru a-si usura simptomele care sunt declansate de depresie si de anxietatea care ii macina sufletul.
„Dintre toate strategiile de a-mi proteja sănătatea mintală, consumul alimentelor potrivite este cel mai important (cu un somn adecvat). Am decis să elimin glutenul, lactatele, cofeina și zahărul din dieta mea. De asemenea, am început să mănânc produse proaspete pe tot parcursul zilei și mi-am luat angajamentul de a merge la magazin de câteva ori pe săptămână. Drept urmare, mă simt mai rezistentă din punct de vedere emoțional și mai puțin vulnerabilă la impactul stresului.”, a spus acesta.
Iata care sunt alimentele care vindeca depresia
Nucile
Nucile sunt alimentele care contin o cantitate impresionanta de acizi grasi omega 3 iar numeroase studii au demonstrat cum acestia sustine buna functionare a creierului si reduc simptomele depresiei. Excluderea acestor acizi grasi omega 3 in dieta este paraleel cu cresterea mare a tulburarilor psihice din ultima vreme.
Avocado
Avocado este un aliment care contine grasimi sanatoase de care creierul are nevoie. Trei sferturi din caloriile lui provin din grasimi mononesaurate sub forma de acid oleic. Un avocado contine 4 grame de proteine si este bogat in vitaminele K, B9, B6, B5, C si E12.
Fructe de padure
Afinele, zmeura, capsunile si murele sunt bogate in antioxidanti. Persoanele care sunt tratate timp de doi ani cu antioxidanti au avut un scor de depresie mai scazut. “Încerc să am o varietate la micul dejun dimineața.”, a declarat expert.
Ciupercile
Ciupercile ajuta foarte mult la scaderea nivelului de zahar din sange si ajuta la imbunatatirea starii de spirit. Acestea sunt considerate a fi probiotice naturale deoarece ajuta la inmultirea bacteriilor intestinale sanatoase.
Este foarte important sa alegi alimente bogate in nutrienti.
Ceapa
Ceapa este un aliment care poate preveni aparitia unei boli si care contribuie la o stare psihica mai buna. „Mâncatul frecvent de ceapă și usturoi este asociat cu un risc redus de apariție a cancerului la nivelul tractului digestiv. Aceste legume conțin concentrații mari de substanțe cu rol anti-inflamator și antioxidant.”, a explicat medicul nutrituionist Joel Fuhrman.
Rosiile
Rosiile sunt pline de vitamine si pot imbogati productia de sorotonina si dopamina, substante care sunt necesare pentru reglarea naturala a starii de spirit.
„Încerc să mănânc cel puțin șase roșii mici în salată în fiecare zi la prânz, deoarece roșiile conțin mult acid folic, bun pentru combaterea depresiei.”, a adaugat nutritionista Therese Borchard.
Fasolea
Fasolea este bogata in proteine si contine amidon. Toate aceste au proprietati care contribuie la reducerea nivelului de zahar din sange si contribui la starea de spirit.
„Boabele de fasole sunt bune pentru starea mea de spirit, deoarece corpul meu (și fiecare organism) le digeră încet, ceea ce stabilizează nivelul zahărului din sânge. Orice aliment care mă ajută să-mi echilibrez nivelul zahărului din sânge este prietenul meu. Fasolea e singurul aliment cu amidon pe care îl consum, așa că, pusă într-o salată, îmi atenuează pofta de pâine și de alte cereale procesate.”, a mai spus nutritionista.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.