Cum ajungem sa visam?

Ti-ai pus de multe ori intrebarea cum ajungi sa visezi ceva noaptea? Azi, noi incercam sa iti dam raspunsul. Procesul de visare este unul complex, studiat in principal  de Freud, si poate fi considerat o eliberare a subconstientului nostru. Studiile demonstreaza ca toti oameni viseaza, chiar daca isi aduc aminte atunci cand se trezesc sau nu. Frica din subcostient, oboseala, stresul sau nelinistea te pot face sa uiti ce tocmai ai visat. Visul apare doar intr-o perioada specifica din timpul somnului, denumita REM (miscari oculare rapide), care se poate repeta de mai multe ori intr-o noapte.

In fiecare zi sunt bombardati cu noi informatii, noi experiente, noi trairi si noi cunostinte pe care creierul nostru trebuie sa le “digere”. Asadar, este foarte probabil ca noaptea sa visezi ceva ce are legatura cu ziua trecuta, sau cu un lucru la care te gandesti de mult. Acesta este modul subconstientului de a-ti transmite ca trebuie sa iei masuri, trebuie sa faci ceva in privinta aceasta. Daca de exemplu te-ai certat cu o buna prietena si visezi in continuare ca te certi cu ea, este posibil sa nu-ti fi exprimat toate frustrarile si nemultumirile. Daca te visezi impreuna cu ea discutand calm, razand, uitand ceea ce s-a intamplat, atunci probabil subconstientul iti transmite ca in interiorul tau te simti prost pentru cearta si ca ar trebui sa va impacati.

CIteste si asta:  Invata sa faci fata stresului!

Multi sunt de parere ca visele pot prezice viitorul. Chiar si in cartile din antichitate gasim astfel de referiri, fiecare vis avand un simbol diferit, legat foarte mult de personalitatea proprie sau de trairile recente. Visele nu sunt decat proiectari ale subconstientului, ale unor sentimente reprimate sau ignorate, ale unor trairi pe care nu le dorim, sau ale unor experiente peste care dorim sa trecem. Exista si vise care se repeta, de cele mai multe ori acestea fiind vise negative, cosmaruri, si reprezinta probleme din viata cotidiana pe care trebuie sa le rezolvam. Acestea sunt si visele pe care ni le amintim de cele mai multe ori, deoarece sunt traumatizante, reci si agresive.

Daca iti vei aduce aminte de cat mai multe vise vei observa ca acestea au o foarte mare legatura cu viata ta si cu ce se intampla cu tine intr-un anumit moment al vietii. Poti visa de exemplu, ca discuti cu o persoana care in realitate nu mai este in viata. Asta inseamna ca iti este dor de aceasta persoana chiar daca a trecut ceva timp de la decesul acesteia.  Atat barbatii, cat si femeile viseaza, insa femeile sunt cele care dau o mai mare importanta semnificatiilor visului decat barbatii.

CIteste si asta:  Povestea unei prostituate de lux

Asadar, atunci cand visezi trebuie sa te gandesti foarte bine la ce vrea subconstientul sa iti spuna. Incearca sa te intelegi foarte bine, sa te cunosti si abia apoi iti vei putea interpreta visele.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *