Cum să vă mențineți pielea hidratată în timpul sezonului rece?

Pe măsură ce înaintăm în sezonul rece, multe persoane se confruntă cu piele din ce în ce mai problematică. Suferim de piele uscată atunci când ieșim afară și ne expunem temperaturilor scăzute și vântului agresiv, dar nici în casă, în condițiile create de căldura radiatoarelor, pielea noastră nu se simte prea grozav.

Hidratarea este esențială pentru o piele sănătoasă și frumoasă, mai ales acum în timpul sezonului rece, când condițiile sunt atât de neprietenoase. Aerul uscat din interiorul caselor noastre ne afectează în mod semnificativ pielea, conducând la deshidratare, la pete roșii, la mâncărimi și iritații. Prin urmare, produsele cosmetice pe care le folosim de obicei pentru îngrijirea pielii nu mai sunt la fel de bine absorbite, iar procesul de îmbătrânire se accelereză. La rândul lor, episoadele acneice sunt și ele mai frecvente și mai neplăcute. Deoarece pielea uscată cauzează toate aceste consecințe, nu ne rămâne decât să acordăm mai multă atenție hidratării.

CIteste si asta:  Cum sa-ti mentii buclele pe timpul noptii!

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă mențineți pielea sănătoasă și hidratată pe parcursul lunilor reci:

Utilizați produse cosmetice cu efect hidratant

Produsele cosmetice hidratante sunt recomandate pe toată perioada anului, indiferent de anotimp, însă devin indispensabile în aceste luni friguroase, când condițiile externe sunt din ce în ce mai reci și mai uscate. Îmbogățiți-vă rutina de îngrijire a pielii cu produse cosmetice hidratante. Într-un magazin online de cosmetice coreene veți găsi o varietate de produse cu rol hidratant pe care le puteți integra în rutina de iarnă de îngrijire a pielii. Optați pentru loțiuni hidratante sau esențe de față care se aplică imediat după spălarea feței și după curățarea suplimentară cu o loțiune tonică, apoi pentru seruri de față bogate în acid hialuronic și alte ingrediente hidratante și continuați rutina cu o cremă hidratantă care va sigila toate aceste ingrediente aplicate. Ori de câte ori simțiți nevoia pe parcursul zilei, puteți să folosiți un mist hidratant de față. De asemenea, pe parcursul unei săptămâni, puteți folosi măști șervețele sau dischete hidratante. Seara, cu cel puțin 30 de minute înainte de a merge la culcare, aplicați o cremă hidratantă pentru a încuraja regenerarea și recuperarea pielii în timpul nopții. Folosind cu regularitate o cremă hidratantă, veți observa că celelalte produse de îngrijire a pielii pe care obișnuiți să le folosiți vor deveni mai eficiente, deoarece ingredientele lor benefice vor reuși să pătrundă mai adânc în piele.

CIteste si asta:  Iata ce nu stiai despre sani!

Folosiți un umidificator

În timpul sezonului rece, aerul din locuințele noastre tinde să devină foarte uscat din cauza căldurii radiatoarelor. Același lucru se poate spune și despre mediul din mașină, mai ales dacă obișnuiți să petreceți mult timp la volan. Totuși, există modalități prin care putem controla nivelul de umiditate din casele noastre. Un umidificator vă poate ajuta foarte mult să combateți pielea uscată. Radiatoarele aspiră umiditatea din aer, așa că pielea noastră are de suferit, cauzându-ne senzația de usturime și de mâncărime. În schimb, umidificatorul îmbogățește aerul cu o cantitate adecvată de apă, restabilind nivelul corespunzător de umiditate, așa că pielea poate să absoarbă acea umiditate. Cel mai recomandat este să amplasați umidificatorul în camera unde petreceți cel mai mult timp, așa că asigurați-vă că dispuneți de un umidificator în dormitor, pentru ca pielea să beneficieze de umiditate în timp ce dormiți.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *