Ce facem cu sprâncenele? Despre pensat, epilat şi stilizarea sprâncenelor cu un expert despre sprâncene

Faţa este una dintre cele mai atractive, dar şi expresive zone ale unei persoane, de aceea nu este de mirare faptul că nenumărate femei încearcă prin diferite tehnici şi tratamente nu doar să îşi menţină frumuseţea naturală, ci şi să o îmbunătăţească. În acest sens, obţinerea unor sprâncene perfecte este unul dintre cele mai importante aspecte de care acestea trebuie să ţină cont pentru a se bucura de o imagine cu adevărat deosebită.

Cu toate acestea, pentru a atinge look-ul dorit, sprâncenele necesită mai mult decât un simplu pensat. Procedura de stilizare a sprâncenelor poate fi realizată cu ajutorul mai multor tehnici de pensare, fiind esenţială apelarea la un specialist în domeniu deoarece acesta are abilitatea și expertiza de a observa, recomanda şi executa mai eficient forma, dimensiunea, grosimea sprâncenelor perfecte astfel încât acestea să se potrivească cât mai bine cu fizionomia clientei. De exemplu, în acest link poţi vedea poze de tip before and after ca să-ți dai seama cât de mult se poate schimba aspectul cu un design de sprâncene nou, mai îngrijit şi mai bine conturat.

La prima vedere nu pare greu să realizezi acasă un design de sprâncene cât mai frumos, dar la final rezultatul realizat de un amator şi un profesionist se va observa cu uşurinţă. Când o femeie ajunge pentru prima dată la un salon pentru stilizarea sprâncenelor pensat, epilat sau mai nou micropigmentare), ea va fi consiliata şi i se va face o analiză amănunţită a formei feţei pentru a determina cel mai potrivit model de sprâncene pentru ea.  De aceea, Roxana Dumitru, expert în stilizarea sprâncenelor, subliniază că pentru a obţine forma perfectă a sprâncenelor e nevoie de analiza, viziune şi matematică înainte de a trece efectiv la îndepărtarea firelor unul câte unul.

Ce tehnici de pensare există?

Sunt multe tehnici de pensare ce pot fi utilizate pentru obţinerea unor sprâncene perfecte, însă următoarele sunt cele mai populare şi folosite în prezent:

CIteste si asta:  Iata care sunt cauzele ce duc la caderea parului

●        Pensat clasic cu pensetă

Această metodă este utilizată des împreună cu celelalte tehnici de epilare a sprâncenelor, fiind o modalitate excelentă prin care se poate obţine forma dorită, având cu ajutorul acesteia un control mult mai mare asupra firelor de păr individuale.

●        Epilare sprâncene cu pastă de zahăr sau Eyebrow Sugaring

Pasta de zahăr sau Eyebrow Sugaring cum este cunoscută la nivel internaţional, a devenit foarte populară datorită beneficiilor pe care le aduce, cât şi din simplul fapt că nu sunt folosite pe tot parcursul operaţiunii substanţe chimice ce pot fi dăunătoare pielii. Acest produs este realizat integral din zahăr, apă şi zeamă de lămâie, o reţetă naturală ideală pentru persoanele hipoalergice, cât şi pentru cele care au o piele mai sensibilă. Spre deosebire de ceara tradiţională, pasta de zahăr (Eyebrow Sugaring) se lipeşte doar de firele de păr, minimizând în acest fel disconfortul, durerea şi iritarea pielii.

Una dintre cele mai impresionante şi importante caracteristici ale acestei metode de epilare este versatilitatea ei, lucru ce se poate observa cu uşurinţă prin simplul fapt că permite o modelare precisă, asigurând în acest fel că sprâncenele vor căpăta forma dorită în cel mai bun şi eficient mod. De asemenea, pasta se aplică la o temperatură mai scăzută faţă de ceara tradiţională, eliminând riscul de arsuri asociat deseori cu ceara fierbinte; va fi redus în acelaşi timp şi disconfortul căldurii intense.

O altă caracteristică importantă a acestei metode este că asigură rezultate de durată şi o regenerare mai bună, prelungind astfel timpul dintre retuşuri.

Femeile și bărbații doresc să arate impecabil de fiecare dată, iar trendurile actuale, cât şi nevoia de a fi cât mai prezentabil împing tot mai multe persoane să beneficieze de tehnici de stilizare care pot face mari diferenţe estetice, fără riscuri.

Am întrebat-o pe Roxana Dumitru care sunt avantajele epilării sprâncenelor cu tehnica Eyebrow Sugaring şi iată ce am aflat:

  • Un nivel mai redus de durere – datorită faptului că temperatura de utilizare a pastei este la nivelul corpului, aceasta nu va irita pielea în nici un fel, oferindu-i o senzaţie de calmare;
  • Firele cresc mai greu şi se răresc încă de la prima intervenţie, nefiind necesară o întreţinere foarte frecventă precum epilatul cu penseta sau cu ceară;
  • Este utilizat un produs ecologic – în ultimii ani s-a pus un accent din ce în ce mai mare pe produsele cosmetice ecologice, pentru a evita anumite iritări, complicaţii, dar şi pentru a avea un impact mai pozitiv asupra mediului înconjurător. Pasta Eyebrow Sugar este realizată din doar 3 elemente: zahăr, apă şi lămâie, fiind 100% naturală;
  • Pielea nu se irită – pasta de zahăr are avantajul de a nu se lipi de piele, astfel în timpul operaţiunii vor fi smulse doar firele de păr, fără afectarea epidermei.
CIteste si asta:  Cum sa ne mentinem mai mult timp coafura?

●        Epilare cu ceară clasică

Epilarea cu ceară clasică este o metodă tradiţională des utilizată, însă  există persoane cărora nu le este recomandată această soluţie dacă prezintă o sensibilitate mai mare la nivelul pielii.

Cu toate acestea, avantajul major al epilării cu ceară este că rezultatul persistă de la trei la cinci săptămâni în funcţie de client.

O persoană calificată poate aplica cu atenţie ceară în zona dorită pentru a îndepărta firele de păr inestetice, lăsând arcadele perfect stilizate. Spre deosebire de penseta clasică, epilarea cu ceară este o tehnică mult mai rapidă şi precisă, asigurând simetrie şi un finisaj curat. Toate modele se pot personaliza uşor, mai ales dacă este purtată o discuţie în prealabil cu specialistul. Pe link-ul următor se va putea observa faptul că o şedinţă de epilat sprâncene implică mai multe tipuri de proceduri ce pot înfrumuseţa considerabil fizionomia feţei.

rthumbnail (2)

Ce se întâmplă în prima şedinţă de stilizare a sprâncenelor?

  • Primul lucru care trebuie realizat înainte de a începe şedinţa propriu zisă este de a îndepărta machiajul de pe sprâncene;
  • Deoarece fiecare persoană are o faţă diferită şi un anumit design al sprâncenelor pe care doreşte să îl adopte, va fi esenţial ca la început să se observe cu atenţie forma şi densitatea acestora. Tot în această etapă se va discuta împreună cu clienta şi se vor stabili obiectivele pe termen lung pe care doreşte să le atingă, indiferent că este vorba de îngroşare, întreţinere, obţinerea unei noi forme şi aşa mai departe;
  • După ce clientă a fost consultată şi au fost stabiliţi parametrii, şedinţa propriu-zisă de pensare va începe. Metoda de stilizare a sprâncenelor este aleasă în funcţie de necesitate, dar şi de tipul de piele, astfel încât să se obţină cele mai bune rezultate pentru clientă. Atât ceara sau pasta de zahăr, cât şi penseta clasică vor fi utilizate pentru a da forma dorită, în această etapă putându-se observata cu uşurinţă cum fizionomia, dar şi frumuseţea feţei sunt îmbunătăţite vizibil;
  • După definitivarea şedinţei, specialistul va consulta clienta în legătură cu paşii ce trebuie să îi urmeze în viitorul apropiat pentru a reuşi să obţină forma dorită;
  • “O şedinţă de acest fel durează de cele mai multe ori 30 de minute, însă se poate extinde până la 60 de minute dacă se doreşte un serviciu de vopsire a sprâncenelor.” – Roxana Dumitru, expert stilizare sprâncene. În funcţie de preferinţele personale, specialistul va putea să-i recomande cea mai bună cale pentru a evidenţia într-un mod pozitiv sprâncenele. Pentru acest lucru se vor lua în considerare forma ochilor şi fizionomia feţei, dar mai ales forma, textura, culoarea şi grosimea firelor de păr din sprânceană.
CIteste si asta:  Tu iti cureti regulat pensulele de machiaj?

Stilizarea sprâncenelor a devenit în ultimele decenii una dintre cele mai importante tehnici de înfrumuseţare, fiind o piatră de temelie pentru orice femeie (și mai nou chiar și pentru bărbați) care doreşte să îşi scoată în evidenţă frumuseţea naturală, dar şi să o îmbunătăţească.

Prin utilizarea unei metode moderne de pensare la un studio profesionist, oricine va poatea avea sprâncene perfecte şi stilizate astfel încât să se bucure de un echilibru facial minunat, dar mai ales de o frumuseţe de invidiat.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *