Vrei o vacanta de neuitat? Atunci mergi in aceste locuri

Locurile abandonate se bucura de un farmec aparte. Acestea sunt incarcate de istorie si sunt in acelasi timp si stranii. Cu toate astea locurile abandonate iti vor oferi o vacanta de neuitat.

Acestea sunt locurile pe care trebuie sa le vizitezi cat mai repede posibil

Templul lui Santiago, Mexic

Acest templu a fost construit in timpul conchistadorilor spanioli si a fost abandonat in timpul unei epidemii de ciuma. Dupa care, acesta a fost scunfundat in apa in urma cu jumatate de secol. Aparitia acestuia a fost una treptata in momentul in care nivelul apei a scazut. In anul 2015 Templul lui Santiago a aparut din nou dar era inca scufundat.

Parcul de distractii Six Flags, New Orleans

Parcul de distractii a fost distrus de uraganul Katrina in anul 2005. Reparatia acestui parc a fost mult prea scumpa deoarece apa sarata si murdara l-a distrus in proportie de 80%.

Hirta, Scotia

Acum mult  timp aceasta insula a fost una de lux fiind ocupata de foarte multi oameni. In anul 1930 aceasta insula a fost evacuata din cauza amenintarii cu foametea si din cauza vremii aspre. Tot ce poti vedea aici acum sunt niste structuri de piatra abandonate.

CIteste si asta:  Scandalul dintre Alex Velea si Catalin Maruta continua

Castelul Kilchurn, Scotia

Este un castel care a fost construit in mijlocul anilor 1400, acesta a gazduit unii dintre cei mai puternici oameni din tara. A fost abandonat in anii 1700 si este un castel extrem de fotografiat in aceasta perioada.

Kayakoy, Turcia

Este un oras asezat in Muntii Taurus care a fost abandonat in anii 1920. Abandonarea s-a produs din cauza schimbului politic de populatie cu Grecia. In prezent, in acest oras exista aproximativ 350 de case care sunt abandonate. Acest oras a fost construit pe locul orasului antic Carmylessus, in plus erau prezente peste 20 de biserici si de capele. Ruinele acestora pot fi vizitate si in prezent.

Manastirea Allerheiligen, Germania

Aceasta manastire este situata in Padurea Neagra din Germania si a fost construita pentru prima data in anul 1192. Manastirea Allerheiligen a fost lovita de fulgere si a fost arsa de trei ori pana in acel moment. In cele din urma aceasta a ramas doar o ruina iar oamenii pot veni sa o viziteze oricand doresc.

CIteste si asta:  Ce poti vizita daca pleci intr-o vacanta in Zanzibar

Templu Ta Prohm, Combodgia

Templul Ta Prohm este unul celebru din Agkor Wat, Cambodgia care a fost abandonat dupa caderea imperiului in secolul al-XVII-lea. Din cauza faptului ca a fost ignorat timp de sute de ani, acest templu a fost napadit de jungla.

Copacii uriasi sunt prezenti peste tot in acest templu iar rocile care se regasesc in el ofera o imagime de neuitat. Acest templu este vizitat de turistii din toate colturile lumii. A fost construit de regele Khmer Jayavarman al VII- lea si a fost mai intai universitate dupa care a fost manastire a budismului Mahayana.

Toate aceste locuri abandonate sunt in prezent atractii turistice pe care le poti vizita in orice moment din an. Te poti bucura de istoria care le inconjoara si de peisajul sublim pe care il ofera.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *