Alergia la ou este mai putin cunoscuta, afectand doar 1,6 – 3.2 % din populatie. Este insa a doua cauza a intolerantelor alimentare in cazul copiilor, dupa laptele de vaca. Sa aflam mai multe despre alergia la ou!
Asa cum probabil te asteptai, cei care sufera de aceasta intoleranta trebuie sa renunte complet la consumul oualelor. Insa acest lucru poate fi cu adevarat dificil, mai ales daca ne gandim la cat de multe produse din comert au in componenta lor si oua.
De aceea exista o tendita cat mai pronuntata de a dezvolta procedee de productie care sa duca la obtinerea produselor hipoalergenice. Conform studiilor, se pare ca anumite persoane au o intoleranta la proteinele care se regasesc in ou.
Dupa ce pacientul a fost diagnosticat cu alergie la ou, acesta va trebui sa elimine pe cat posibil consumul oului sau a alimentelor care au in compozitie ou. Apoi, exista o metoda terapeutica in care cursul natural al afectiunii poate fi schimbat cu ajutorul produselor naturiste.
Pana la scaderea intolerante sau vindecarea acesteia, pacientul poate avea chiar si carente alimentare. In plus, aceasta intoleranta poate avea un puternic impact psihologic asupra pacientului, acesta refuzand sa manance in oras si evitand in acelasi timp socializarea.
Specialistii mai sunt de parere ca organismul poate fi obisnuit sa accepte o anumita doza de proteina specifica oului, prin mult exercitiu. Astfel, pacientul este incurajat sa manance produse cu foarte putin ou, pana cand intoleranta incepe sa mai scada din intensitate. Totusi, aceasta nu este o metoda chiar foarte sigura, deoarece organismul poate reactiona sever la un astfel de tratament.
Inca o optiune de tratament o reprezinta imunoterapia alergiei la ou, care tinteste alergenul responsabil pentru afectiunea pacientului. Aceasta terapie este in principal de ajutor in afectiunile alergice cauzate de alergeni inhalatori. In cazul alergenilor alimentari, imunoterapia specifica poate avea o rata mai mare de efecte adverse.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.