Trucuri pentru invatarea unei limbi straine la copii si adulti

Invatarea unei limbi straine poate sa puna puna destul de multe probleme. Este un proces lung de invatare si comunicare intr-o limba pana in momentul in care se poate ajunge la purtarea unei conversatii ca un nativ.

Procesul este dificil atat pentru adulti, cat si pentru copii, insa de cele mai multe ori, copiii asimileaza mult mai repede si pot invata inca de la varste fragede una sau mai multe limbi straine.

Tocmai de aceea, specialistii le recomanda parintilor sa gaseasca un curs franceza online copii, franceza sau germana si sa puna bazele cunoasterii unei limbi noi inca de la varsta de 2-3 ani.

Asta nu inseamna ca nu exista nicio solutie pentru adulti.

Cei de la stewartenglishschool.com au enuntat o serie de reguli care ii ajuta atat pe copii, cat si pe adulti, sa invete rapid o limba straina.

1. Descoperirea motivatiei. De regula, cei care incep un curs engleza online o fac pentru ca au nevoie de limba engleza pentru job, pentru a discuta cu o anumita persoana sau pentru a calatori. Motivatia este extrem de importanta si trebuie sa fie puternica, deoarece procesul de invatare este unul destul de lung si anevoios. Pentru copii, procesul poate sa fie transformat intr-unul amuzant, iar motivatia sa fie invatatul in sine.

CIteste si asta:  Ce sport sa alegem pentru cel mic?

2. Gandirea in limba care se invata. O recomandare foarte importanta este aceea de gandi in limba studiata. Chiar si micile actiuni casnice este bine a fie gandite in engleza, franceza, germana sau orice alta limba este de interes. In felul acesta se pot descoperi obiecte sau actiuni care nu sunt cunoscute si se poate cauta rapid un dictionar. Copiii isi insusesc cel mai repede aceasta regula.

3. Iesirea din zona de confort. Multi oameni invata foarte greu o limba straina pentru ca raman in zona de confort si nu comunica suficient de mult. Acestia cred ca daca nu stiu la perfectie limba nu vor fi intelesi sau vor genera amuzament. Iesirea din zona de confort este esentiala. Este bine sa se gaseasca oameni care vorbesc nativ si sa se vorbeasca cu ei. In felul acesta, mintea va fi fortata sa gaseasca cuvinte noi si cu timpul conversatia va deveni cat se poate de naturala.

CIteste si asta:  Ce legatura are somnul cu dezvoltarea celor mici?

4. Studiul trebuie sa fie intens. Intensitatea studiului este, adesea, mult mai importanta decat durata lui. O singura ora pe zi poate sa fie extrem de eficienta, atata vreme cat se urmaresc niste pasi care au dat rezultate si se acorda atentie totala fiecarui detaliu. Tocmai de aceea, chiar si atunci cand se incearca invatarea limbii engleze de acasa este bine sa se caute un curs engleza online foarte bine facut si sa se urmeze indeaproape.

5. Carti, filme, muzica. Este important sa fie consumata arta in limba ce se invata. Pentru engleza, spre exemplu, filmele cu subtitrare in engleza, cartile in limba lui Shakespeare sau muzica englezeasca pot ajuta extrem de mult si pot contribui la o comunicare fluenta.

Invatarea unei limbi straine este un proces dificil la inceput. Cu timpul insa, devine totul din ce in ce mai simplu iar cei care doresc sa invete mai multe limbi pot descoperi ca exista o multime de elemente comune in fiecare dintre aceste limbi si ca a doua, a treia sau a 4-a limba straina sunt mult mai usor de dus la capat.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *