Tot ce trebuie sa stii despre cafeaua decofeinizata

Vrei sa afli mai multe informatii despre cafeaua decofeinizata? Aceasta este o cafea la fel de savuroasa precum cea clasica. Te poti bucura de aceasta cafea in orice moment si vei vedea ca si efectele sale asupra sanatatii tale vor fi la fel de bune.

  Ce trebuie sa stii despre cafeaua decofeinizata

Cafeaua contine 1.000 de substante chimice care alcatuiesc gustul si aroma delicioasa.  Prima izolare a cofeinei pure din boabele de cafea a avut loc in anul 1820, acum 97 de ani de Friedlieb Ferdinand Runge.  Dupa care, in 1903, Ludwig Roselius a fost cel care a inventat primul proces de decofeinizare cu succes.

Procesul Roselius implica aburirea boabelor de cafea cu ajutorul unei solutii de saramura dupa care se utiliza benzenul ca solvent pentru a extrage cofeina.

De-a lungul timpului au aparut mai multe modalitati de procese de decofeinizare. Cel mai cunoscut dintre toate este fierberea boabelor de cafea verzi in apa fierbinte pana cand cofeina se leaga de apa. Dupa care apa este filtrata prin filtru de carbune care elimina numai cofeina. Apa este ulterior reintrodusa in boabe si aceastea isi vor recapata aroma completa.

CIteste si asta:  Beneficiile consumului de prune

Cafeaua decofeinizata si cea fara cofeina nu sunt acelasi lucru

Pana si cel mai bun process de decofeinizare nu poate elimina cofeina dintr-o boaba de cafea. Exista un anumit standard care impune ca aproximativ nouazeci si cinci la suta din toata cofeina sa fie eliminata ca produsul realizat da poata purta denumirea de “ decofeinizat”.

Cafeaua decofeinizata este obtinuta din boabe normale de cafea

Cafeaua decofeinizata este realizata din boabe obisnuite de cafea carora li se elimina continutul de cofeina. Cu cat boabele de cafea vor fi mai bune cu atat cafeaua va fi mai savuroasa.

Cafeaua decofeinizata si cea fara cofeina nu sunt acelasi lucru. In cazul cafelei decofeinizate exista un anumit proces prin care cel putin nouazeci si cinci la suta din toata codeine este eliminate ca produsul final sa fie cel decofeinizat.

Sunt unele branduri de cafea decofeinizata care contin si alte ingrediente pe langa boabele de cafea. Cicoarea este o radacina care atunci cand este uscata si macinata si imbibata in apa fierbinte va produse un lichid maro. Acest lichid nu este cafea dar are un gust asemenator cu cel al cafelei si nu contine cofeina.

CIteste si asta:  Cum avem grija de sanatatea ochilor?

Cafeaua decofeinizata este un produs modern

Cafeaua decofeinizata a aparut la inceputul secolului XX atunci cand Ludwog Roselius a descoperit din intamplare ca transportul sau de boabe verzi de cafea s-a inmuiat in apa de mare de la docuri.bineinteles ca acest transport de cafea nu a fost distrus doar ca avea un continut mai scazut in cofeina.

Putem spune ca aceasta cafea decofeinizata este o alternativa mai sanatoasa si mai savuroasa fata de cafeaua clasica. Trebuie sa te asiguri ca ai parte de un produs de calitate.  Poti incerca o cafea decofeinizata care este realizata prin procesul elvetian cu apa si care este obtinuta din cele mai bune boabe de cafea. Cu siguranta aceasta bautura iti va face diminetile mai frumoase.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *