Tort fara zahar cu crema de vanilie si lamaie adorat de Andreea Raicu

Andreea Raicu adora dulciurile, mai ales tortul fara zahar cu crema de vanilie si lamaie. Torturile sunt preparate de obicei atunci cand celebram ceva. Dar, asta nu inseamna ca trebuie sa le asociezi doar cu aniversarile sau cu petrecerile.

Tortul fara zahar cu crema de vanilie si lamaie este perfect pentru o zi de duminica sau pentru un picnic in familie, nu trebuie sa exista o ocazie speciala pentru acest tort.

  Iata care este reteta tortului fara zahar cu crema de vanilie si lamaie

„Torturile pe baza de ulei, fara oua, sunt foarte usor de facut – fara crema de zahar si unt, fara sa bati ouale sau sa ai nevoie de mixer electric”, a scris  autoarea Alexandra Daum in noua sa carte de retete vegetariene. „Acest tort are o aroma placuta de lamaie si este simplu de asamblat, in ciuda aspectului sau glamour”, a adaugat Andreea Raicu.

In cazul aceste retete ingredientele traditionate sunt inlocuite cu unele sanatoase. Faina din spelta inlocuieste faina alba iar zaharul de cocos este incoluitor pentru zaharul alb rafinat. Uleiul de masline inlocuieste cu succes ouale.

CIteste si asta:  Domnica Margescu vorbeste despre retele sale preferate

Ingrediente pentru blat

2 cani si jumatate de faina de grau spelta
1/2 cana cu zahar de cocos
2 lingurite de praf de copt
1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita cu sare
1 cana si un sfert de lapte vegetal
1/2 cana cu ulei de masline
coaja rasa de la doua lamai
zeama de la o lamaie
2 lingurite cu extract de vanilie

Mod de preparare – blat

Preinclazeste cuptorul la 175 de grade Celsius si unge cu ulei de cocos o tava pentru tort cu un diametru de 20 de cm cu laturile detasabile. Intr-un bol mare poti amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Dupa care, intr-un bol mic poti amesteca laptele, uleiul, vanilia, coaja si zeama de lamaie.

Adauga ingredientele umede peste cele uscate si poti amesteca pana cand sunt incorporate complet.

Toarna aluatul pe care l-ai obtinut in tava pregatiti si pune totul la cuptor timp de 50-55 de minute pana cand se rumeneste bine. Scoate din cuptor si lasa blatul la racit inainte de a-l scoate din tava.

CIteste si asta:  Cum se calculeaza corect greutatea unui tort de nunta

Ingrediente crema de cocos

1 cutie cu lapte de cocos integral
1 lingura cu miere
1/2 lingurita de extract de vanilie

Mod de preparare

Lasa cutia de cocos la frigider timp de 24 de ore. Aduna laptele de cocos strans in partea de sus si lasa lichidul ramas in cutie. Pune crema intr-un bol, adauga mierea si vanilia si amesteca cu mixerul sau cu telul electric la viteza mare pana cand obtii o crema fina.  Crema de cocos trebuie sa fie folosita imediat pentru ca se intareste rapid dup ace este pusa la frigider.

Ingrediente pentru topping

crema de cocos
2 linguri cu miere
coaja de la o lamaie
2 linguri cu zeama de lamaie
2 cani cu capsune

Asamblarea torului se face destul de usir, taie pentru inceput blatul in doua straturi egala si intinde jumatate din crema de cocos intre cele doua felii de blat. Dupa care poti folosi restul de crema pentru exteriorul tortului.

CIteste si asta:  Torturi festive

 

 

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *