Tort cu frisca si ananas

 

Tortul cu frisca si ananas este perfect pentru orice perioada. Este ideal atat vara cat si iarna fiind un preparat delicios.

Timp de preparare:

Timp de preparare: 45 min

Timp de gatire: 30 min

Gata in : 75 min

Ingrediente

Pentru aluat ai nevoie de urmatoarele ingrediente :

5 oua

200 g de zahar

200 g de faina

1 lingurita praf de copt

40 g migdale tăiate mărunt

5 linguri apă caldă

30 g de unt

unt si faina pentru tapetat forma

Pentru umplutura ai nevoie de urmatoarele ingrediente :

500 g de ananas din compot

500 g de branza proaspătă

75 g de zahar

3 linguri lapte praf

8 foi gelatină

500 ml smantana pentru frisca

1 pachet zahar vanilat

50 g migdale taiate marunt

Pentru umplutura ai nevoie de urmatoarele ingrediente :

1 cireasa confiata

migdale fin taiate

 

Mod de preparare:

Acest tort este ideal pentru o zi aniversara sau pentru perioada sarbatorilor anuale. Cu ajutorul lui vei reusi sa iti impresionezi toti invitatii. Are un gust delicios care va impresiona inca de la prima inghititura.

CIteste si asta:  Torturi festive

Ca tortul sa iti iasa exceptional trebuie sa urmezi pasii dupa cum urmeaza intocmai:

  1. Bate ouale cu zaharul si cu 5 linguri de apa calda pana se topeste zaharul si pana ce se obtine o crema de consistenta smantanii. Dupa aceea adaugi untul inmuiat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si migdalele. Se amesteca usor dupa care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit timp de aproximativ 30 de minute. Dupa ce blatul s-a copt se lasa sa se raceasca si se foloseste a doua zi.
  2. Gelatina se lasa la inmuiat. Ananasul din compot se taie cubulate dupa care trebuie sa pastrezi doua felii de ananas pentru ornat. Frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat dupa care se pune la rece. Branza proaspata se mixeaza impreuna cu zaharul si laptele praf. Dupa aceea trebuie sa separi o mica parte din branza si o amesteci deasupra unui vas cu apa calda cu gelatina. Dupa care se inglobeaza in toata crema de branza si se adauga cubuletele de ananas, de migdale si jumatate din frisca.
  3. Blatul se taie transversal in doua foi. Aceste doua foi se insiropeaza cu siropul din compot si se umplu cu crema de branza. Dupa care se pastreaza 1/3 din frisca pentru ornat. Cu restul din frisca se imbraca tortul.
CIteste si asta:  Prajitura Alba ca Zapada

La final trebuie sa ornezi tortul cu migdale, frisca, ananas si cu cireasa confiata. Trebuie sa il ornezi cu grija astfel incat rezultatul final sa fie unul spectaculos. Daca vrei sa impresionezi din prima privire trebuie sa ornezi tortul astfel incat sa fie cat mai exceptional.

Dupa ce ai terminat de ornat tortul trebuie sa il lasi timp de 2 ore la rece. Imediat dupa ce tortul s-a racit il poti servi cu drag.

Te asigur ca este un tort pentru toate gusturile. Este preferat atat de catre cei mici cat si de catre persoanele adulte.

Distribuie si prietenilor
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *