Tortul cu frisca si ananas este perfect pentru orice perioada. Este ideal atat vara cat si iarna fiind un preparat delicios.
Timp de preparare:
Timp de preparare: 45 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in : 75 min
Ingrediente
Pentru aluat ai nevoie de urmatoarele ingrediente :
5 oua
200 g de zahar
200 g de faina
1 lingurita praf de copt
40 g migdale tăiate mărunt
5 linguri apă caldă
30 g de unt
unt si faina pentru tapetat forma
Pentru umplutura ai nevoie de urmatoarele ingrediente :
500 g de ananas din compot
500 g de branza proaspătă
75 g de zahar
3 linguri lapte praf
8 foi gelatină
500 ml smantana pentru frisca
1 pachet zahar vanilat
50 g migdale taiate marunt
Pentru umplutura ai nevoie de urmatoarele ingrediente :
1 cireasa confiata
migdale fin taiate
Mod de preparare:
Acest tort este ideal pentru o zi aniversara sau pentru perioada sarbatorilor anuale. Cu ajutorul lui vei reusi sa iti impresionezi toti invitatii. Are un gust delicios care va impresiona inca de la prima inghititura.
Ca tortul sa iti iasa exceptional trebuie sa urmezi pasii dupa cum urmeaza intocmai:
- Bate ouale cu zaharul si cu 5 linguri de apa calda pana se topeste zaharul si pana ce se obtine o crema de consistenta smantanii. Dupa aceea adaugi untul inmuiat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si migdalele. Se amesteca usor dupa care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit timp de aproximativ 30 de minute. Dupa ce blatul s-a copt se lasa sa se raceasca si se foloseste a doua zi.
- Gelatina se lasa la inmuiat. Ananasul din compot se taie cubulate dupa care trebuie sa pastrezi doua felii de ananas pentru ornat. Frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat dupa care se pune la rece. Branza proaspata se mixeaza impreuna cu zaharul si laptele praf. Dupa aceea trebuie sa separi o mica parte din branza si o amesteci deasupra unui vas cu apa calda cu gelatina. Dupa care se inglobeaza in toata crema de branza si se adauga cubuletele de ananas, de migdale si jumatate din frisca.
- Blatul se taie transversal in doua foi. Aceste doua foi se insiropeaza cu siropul din compot si se umplu cu crema de branza. Dupa care se pastreaza 1/3 din frisca pentru ornat. Cu restul din frisca se imbraca tortul.
La final trebuie sa ornezi tortul cu migdale, frisca, ananas si cu cireasa confiata. Trebuie sa il ornezi cu grija astfel incat rezultatul final sa fie unul spectaculos. Daca vrei sa impresionezi din prima privire trebuie sa ornezi tortul astfel incat sa fie cat mai exceptional.
Dupa ce ai terminat de ornat tortul trebuie sa il lasi timp de 2 ore la rece. Imediat dupa ce tortul s-a racit il poti servi cu drag.
Te asigur ca este un tort pentru toate gusturile. Este preferat atat de catre cei mici cat si de catre persoanele adulte.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.