Organizezi un eveniment important in familie si ai nevoie sa prepari un tort delicios? Ei bine, tortul cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie te va ajuta sa iti multumesti toti invitatii.
Ingrediente:
Pentru blat: 6 albusuri, 6 linguri de zahar alb, 3 linguri de faina alba, 3 linguri de faina de migdale, 1 lingurita de praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 3 linguri de ulei de floarea soarelui.
Pentru dulceata de capuse: 1 kg de capsune, 400 gr de zahar, zeama de la ½ lamaie.
Pentru crema bavareza: 6 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 400 ml de smantana pentru frisca, 1 plic extract de vanilie Fitnesse de la Dr. Oetker , 1 plic de gelatina granule ( 10gr), 50 ml de apa rece.
Pentru decor : 50 gr ciocolata, 50 ml smantana pentru frisca , capsune, biscuiti, tabelete de ciocolata cu menta.
Mod de preparare
Pentru blat: se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana incep sa se spumeze. Zaharul se adauga treptat si se continua mixarea pana cand se obtine o bezea ferma. Dupa care poti adauga uleiul si coaja de lamaie si mixezi la viteza mica pana cand totul se incorporeaza bine. Dupa aceea adaugi faina alba, faina de migdale si praful de copt. Amesteci de jos in sus cu o spatula pentru a scoate ca mai putin aer din albusuri. Tapetezi o tava cu hartie de copt si dai compozitia la cuptorul incins la 160 de grade si se coace timp de 30 -35 minute pana cand aluatul este usor rumen la suprafata. Lasi blatul sa se raceasca.
Pentru dulceata de capsune: cureti fructele de codite si le tai in jumatati mai ales cele care sunt mai mari. Adaugi zaharul peste ele si le lasi cateva ore pana cand isi lasa siropul. Se strecoara siropul si se pune intr-o craticioara la fiert pana cand se reduce la jumate. Se adauga fructele si se fierb dulceata pana cand capata consistenta dorita. Aceasta nu trebuie sa fie foarte groasa, dar nici foarte subtire. La final se pune zeama de lamaie.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece timp de 10 minute. Dupa care se dizolva la flacara foarte mica sau in cuptorul cu microunde. Se ia jumatate de dulceata inca calda si se pune peste dulceata 3 lingurite din gelatina dizolvata. Se amesteca si se lasa la temperatura camerei sa se raceasca. Restul de gelatina se va folosi la crema.
Pentru crema: galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar alb pana cand se deschid la culoare si devin cremoase. Dupa ce ai obtinut ceva asemanator cu o crema pui vasul pe baie de aburi si amesteci cu un tel pana cand zaharul este complet topit si crema incepe sa se intareasca. Trebuie sa nu mai simti gustul de ou crud. Dupa care pui crema de oua si vanilia. Contiunui mixarea pana cand obtii consistenta dorita. La final adaugi gelatina si mixezi usor.
Decorezi tortul asa cum iti doresti. Trebuie sa stii ca blatul nu se mai insiropeaza. Dupa ce ai terminat dai tortul la firgider timp de 3 – 4 ore.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.