Stilul retro este perfect pentru un design de suflet

Stilul retro este o alegere tot mai des intalita in amenajarile interioare, acesta imbina in mod armonios mai multe elemente care sunt desprinse din secolele trecute. Acest stil este inspirat din designul specific anulor 60 -70, in plus stilul retri se integreaza perfect in decorurile contemporane. Acest stil atrage imediat atentia si rapeste privirea celor din jur.

Istoria stilului retro

Stilul retro a prin radacini in anii 60. Aceasta este epoca in care tinerii promovau libertatea si pacea deoarece este un stil liber care nu tine cont de reguli. Stilul implica mixarea elementelor se poate face asa cum ti-ai dori.

Caracteristicile stilului retro

Stilul retro se caracterizeaza prin amenajari interioare care se caracterizeaza prin culori puternice si vibrante. Texturile catifelate si elementele decorative cu detalii metalice, imprimeuri grafice dar si materiale precum sticla sau lemn.

Piese de mobilier in stil retro

In perioada anilor 60  piesele de moblier trebuie sa fie cat mai confortabile. Materialele care sunt cel ma des utilizate sunt plasticul si fibra de sticla. Acestea se imbinau cu materiale clasice precum lemnul sau pielea naturala.

CIteste si asta:  Ce este alergia la animale si cum o putem preveni!

In ceea ce priveste designul mobilierului este foarte important sa optezi pentru formel usor neobisnuite dar si texture lucioase.

Culori indraznete si modele specifice

Stilul retro este unul dintre cele mai jucause stiluri de designul interior. Culorile sunt vibrante, puternice si incurajeaza folosirea unei palete cromatice aprinse.

Mixeaza culorile puternice cu cele neutre astfel inca sa obtii un décor jucaus in echilibrat. Iata care sunt culorile pe care le poti folosi in amenajarile de design interior: portocaliu, galbenl, fucsia, rosu, violet, verde avocado, galben mustar si maro.

Pe langa cromatica indrazneata se mai pot folosi cu incredere si: carourile, bulinele, dungile, modelele florale si formele geometrice.

Elemente decorative indraznete

Elementele decorative ocupa un loc important in amenajarile interioare in stil retro.  Pot fi intalnire in aceste amenajari radiouri vechi sau telefoane cu model retro.

Lumina

Paleta cromatica este una vibranta si calda iar in stilul retro este  specifica lumina rece. Este recomandat sa alegi becuri care imita cat mai bine lumina naturala si poti amplasa lampi pe podea de mari dimensiuni.

CIteste si asta:  Alimentatia catelusului tau!

Lampile sunt in forme inedited si sunt in forma de bumerang.

Sfaturi utile pentru o amenajare in stil retro

Stilul retro este cat se poate de jucaus si de nonconformist.  Sunt cateva aspecte de care trebuie sat ii cont si care te-ar putea ajuta sa obtii un design armonios.  Poti alege fotolii in forme circulare, de asemenea te poti asigura ca scaunele au scheletul de lemn la vedere. Poti miza pe o paleta cromatica indrazneata.  Te poti orienta catre culori vibrante precum galben mustar sau portocaliu care sa te ajute sa ai parte de atmosfera pe care o doresti.

Poti aseza perne decorative pe canapeaua impresionanta colorata intr-o nuanta vibrant. Cateva nuante pe care le poti folosi cu incredere sunt: verde, galbe, turcoaz, dar si modele florale. Pardoseala aleasa trebuie sa fie din lemn natural iar covoarele trebuie sa fie realizate din par aspru.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *