Stiai ca iubesti in 6 moduri?

Exista 6 tipuri de iubire

Conform scriitorului David Hare iubirea exista in 6 feluri. Ne provoaca sa ne intrebam “ Cum vreau sa fiu iubit/a?”. Scriitorul( fiind si life-coach) ne impartaseste experienta discutiilor cu clientii sai:

“ Atunci cand stau de vorba cu clientii mei, aceasta intrebare poate produce lacrimi, bucurie, reccunostinta sau usurare si indoiala, in egala masura, depinzand cui ii vorbesc si cat sunt ei de capabili sa ofere si sa primeasca genul de iubire pe care o pretuiesc cel mai mult. Uneori, aceasta intrebare produce o lunga pauza de tacere. Fiindca oamenii nu au niciodata timp sa se gandeasca la asa ceva .”

Asadar, exista 6 moduri principale in care ne exprimam iubirea : fizic, emotional, sexual, intelectual, practic, spiritual.Ordinea acestor moduri de a iubi nu conteaza , nici unul nu este mai important decat celalalt, spune David Hare.

Din observatiile lui David Here, reiese ca relatiile functioneaza mai bine atunci cand cei doi isi doresc sa fie iubiti in aceeasi maniera , sau cand cei doi folosesc umorul si respectful reciproc pentru a depasi diferentele dintre ei, evitand conflictele.

CIteste si asta:  Ce NU trebuie sa faci la prima intalnire!

Inainte de a lua hotararea de a ne casatori, sau inainte de a decide despartirea , sa raspundem la 6 intrebari. Raspunsurile ne ajuta sa aflam cele 6 tipuri de iubire:

  1. Iubirea fizica: Cat de mare este atractia recoproca? Avem acelasi dorinte, preferam aceleasi lucruri, dorim aceeasi cantitate de alinturi, imbratisari sau sarutari?
  2. Iubirea sexuala: In ce masura suntem compatibili din punct de vedere sexual?
  3. Iubirea emotionala: Este important pentru amandoi sa va ascultati si sa va impartasiti reciproc sentimentele? Sunteti pe aceeasi lungime de unda?Poti afirma despre partener sau partenera ta “ Ma cunoaste cel mai bine? “
  4. Iubirea intelectuala: In ce masura conteaza pentru amandoi stimularea intelectuala?
  5. Iubirea practica: In ce masura formati o echipa cand vine  vorba de treburile domestice sau planificarea financiara?
  6. Iubirea spirituala: Aveti aceleasi perspective in ceea ce priveste sensul vietii? In ce masura priviti impreuna in aceeasi directie in viata?

 

Exista si varianta numarul 7, in cazul parintilor care au deja copii si se refera la atitudinea parenting-ului: Perspectivele noastre in ceea ce priveste cresterea copiilor, sunt asemanatoare?

CIteste si asta:  De ce pleaca barbatii dupa sex?

Este important ca viziunea despre realtii sa fie una asemanatoare, fiind motorul asteptarilor care detarmina fericirea, implinirile sau nemultumirile si nefericirea. In timp valorile se pot schimba, asa ca modul de a iubi se schimba si el transformandu-se, de ex.  din fizic in emotional sau invers etc. .

 

 

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *