Silvia Serban revolutioneaza industria modei

Designerul Silvia Serban vrea sa implementeze un nou concept in industria fashion. Aceasta impresioneaza prin tinutele pe care le concepe cu atata grija.

Afla mai multe despre Silvia Serban

Brandul Silvia Serban s-a remarcat de peste doua decenii si a uimit prin tinutele elegante care au contribuit la starea de bine si la fericirea fiecarei femei care le imbraca.  Silvia s-a remarcat propunand tinute care nu au urmat tendintele, care au redefinit stilul si au adus o noua prospetime in moda. Pentru hainele semnate Silvia Serban dezvolti dependenta. Ori de cate vei vei vedea o noua colectie Silvia Serban vei gasi cel putin un articol vestimentar de care sa te indragostesti.

Silvia s-a alaturat unei miscari care a inceput in Italia, Milano unde s-a lansat o multi-platforma specializata in integrarea noilor generatii de valori eco.

„Atât eu, cât și invitatul meu, Luca Olivini, vom atrage atenția asupra punctelor cheie pornind de la creativitate, inovare, responsabilitate în ceea ce privește atât produsul, cât și producția și, nu în ultimul rând, comunicarea. În plus, în curând vom fi obligați, atât designerii, cât și consumatorii, să adoptăm noile reglementări impuse european în privința economiei circulare, iar moda, ca a doua industrie poluatoare în prezent, va trebui să se adapteze. Sustenabilitatea va fi „must have-ul” următorilor ani”, a declarat Silvia.

CIteste si asta:  Ce sa purtam in functie de forma corpului!

Silvia este unul dintre putinii designeri care refoloseste materiale si accesorii in creatiile sale actuale. Mai mult de atat aceasta a marturisit ca primele sale creatii au fost facute din haine vechi reciclate. Pe langa asta Silvia a incercat de fiecare data tehnici noi de croit in care sa se piarda cat mai putin material.

„În timp am dezvoltat modele care își pot schimba forma pentru a obține structuri diferite adaptabile la nevoi diferite. În felul ăsta gândesc că materialul folosit este cât mai mult exploatat și că ofer cumpărătorului mai multe opțiuni pentru a-și valorifica banii cheltuiți cu un produs cumpărat de la mine, ceea ce reprezintă o latură importantă a sustenabilității. În 2015 am participat cu un stand în cadrul Milan Expo și așa i-am cunoscut pe Luca și pe Giusy Bettoni, CEO și fondatoarea C.L.A.S.S. Am fost fascinată de pasiunea cu care Giusy vorbește despre toată munca din spatele acestui proiect, despre materialele la care au participat în inovare, în special de cele obținute prin topirea PET-urilor sau alte resturi care până acum se aruncau.” a mai mentionat aceasta.

CIteste si asta:  Au revenit si in acest sezon: Vestele!

In prezent, Silvia isi doreste ca sustenabilitatea si economia circular sa faca parte tot mai des din viata creatorilor de moda. “Mi s-a făcut dor de ce făceam în trecut, să decosntruiesc haine. Am conceput o prezentare în care propuneam o structură de departamente de creație și ateliere care să folosească metoda up-ciclyng la un nivel mare. Am trimis prezentarea la Zara, dar răspunsul a fost „este frumos, însă din păcate este prea scump și nu avem resurse”. Nu este meritul meu că Zara face acum colecții din stocurile deja existente, dar nu am fost desurajată. Într-adevăr este scump și complicat însă am început să caut soluții. Acesta este drumul pe care vrem să mergem. Poate nu vom schimba lumea, nu toată, dar cu siguranță vom reuși să cream un limbaj prin care frumusețea și responsabilitatea socială să stea la masă. Între acești doi termeni suntem noi, designerii”,  a mai transmis aceasta.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *