Sfaturi pentru purtatorii lentilelor de contact lunare

Lentilele de contact lunare prezinta o particularitate spre deosebire de celelalte tipuri de lentile de contact, si anume ca pot fi intrebuintate pe o durata de 30 de zile, dupa care necesita inlocuire cu o pereche noua.

Somnul cu lentilele de contact

Daca porti lentile de contact, cu siguranta ai experimentat multe situatii si ai invatat cu timpul care e cea mai corecta utilizare a lor. Totusi, exista o intrebare legata de folosirea acestora la care parerile sunt impartite. Este bine sau nu sa adormi cu lentilele de contactla ochi? De ce exista mai multe opinii cu privire la acest aspect? Pentru ca depinde foarte mult de ce tip de lentile e vorba. Daca nu esti inca sigur daca purtarea lor in somn este indicata sau nu, afla in continuare, in functie de optiunea pe care ai ales-o impreuna cu oftalmologul tau, daca te expui unor riscuri sau afectiuni ale ochilor.

Totul depinde de cat timp dormi. Daca, de exemplu, in mod obisnuit adormi in autobuz pe drumul spre casa sau tragi un pui de somn (15–45 de minute), nu riati nimic. S-ar putea sa ai doar o vedere incetosată si ochi uscati pentru un timp scurt, ca urmare.

CIteste si asta:  Cand se schimba silicoanele?

Cu toate acestea, daca adormi seara cu lentilele si, prin urmare, ele rămân pe ochii tai toata noaptea, ar putea fi un pic mai problematic. Prin urmare, tipul de lentile de contact pe care le porți poate face diferenta.

Lentilele din silicon-hidrogel permit sa treaca mai mult oxigen spre cornee, astfel incat ochii tai, probabil, nu vor fi foarte inflamati. Dar daca porti lentile din hidrogel, ochii vor fi cel mai probabil rosii si usturatori cand te trezesti si chiar iti poti deteriora corneea.

Retine ca dormitul cu lentilele de contact mărește de 6 ori riscul de infectare pentru ochi.

Ce sa faci daca ai uitat lentilele de contact in ochi?

Desigur, nu este minunat daca lentilele de contact au fost purtate peste noapte, dar daca s-a intamplat acest lucru, va recomandam sa urmati regulile urmatoare:

  • Nu scoateti lentilele de contact imediat dupa trezire, chiar daca sunt foarte incomode.
  • Incercati sa clipitii suficient pentru a face lentila mai hidratata si mai moale prin fluidul lacrimal. In cazul in care lentilele de contact nu se ridica inca, utilizati picaturi hidratante pentru ochi. Alternativ, puteti utiliza si soluția pentru lentile de contact pentru a hidrata ochiul.
  • Daca lentila de contact este acum suficient de moale, puteti sa o scoateti cu grija.
  • Incercati sa amanati aplicarea lentilelor de contact cat mai mult timp posibil. Daca aveti ochelari, folositi-i in acea zi.
  • Daca inca nu va simtiti bine dupa cateva ore, contactati imediat un medic oftalmolog.
  • Ti se intampla asta foarte des? Atunci ar fi mai bine sa treci la alte lentile de contact, care sunt mai potrivite obiceiurilor tale zilnice.
CIteste si asta:  Lucrurile de care tenul tau are nevoie in fiecare zi

Costurile legate de intetinerea lentilelor de contact

Stim acum ca mai multe lentile lunare sunt mai ieftine, in medie, dar necesita mai multă ingrijire. Costurile pentru agentii de ingrijire si curatare trebuie adaugate.

De asemenea, daca pierdeti sau deteriorați lentila lunara, veti pierde o suma considerabila de bani in comparatie cu una de unică folosinta, zilnica.

Cu toate acestea, lentilele lunare sunt foarte populare in randul a multor purtatori de lentile și sunt percepute ca fiind mai confortabile, mai ales atunci cand calatoresti mult si nu vrei sa-ti schimbi lentilele in fiecare zi. Totusi, retineti ca este esential sa curatati si sa depozitati lentilele cat mai igienic posibil, pentru a preveni infectiile cauzate de germeni si bacterii.

Solutiile de ingrijire lentle de contact si recipientele de depozitare

Pentru a prelungi durata de viata a lentilelor de contact, este important sa respecti regulile de ingrijire si curatare indicate de catre producator si stabilite conventional de catre medicii oftalmologi. Aceasta se realizata cu o solutie de ingrijire lentile de contact compatibila cu tipul de lentila pe care il detii.

CIteste si asta:  Smokey eyes in doar 8 pasi simpli!

Curatarea si intretinerea lentilelor de contact este necesara pentru indepartarea secretiilor, a mucusului si a depozitelor ce se prind de lentila pe toata durata putarii. Dezinfectarea se face cu scopul de a înlătura germenii dăunători.

Există un proces special pentru intretinerea lentilelor de contact care trebuie respectat pas cu pas. Nerespectarea tuturor regulilor de ingrijire poate duce la dezvoltarea unor infecții oculare grave.

Momentul ideal pentru curatarea lentilelor de contact este imediat dupa ce le-ai purtat. Pe durata purtarii, lentilele de contact capteaza o serie de factori din atmosfera precum praf, polen si alti alergeni. Acestia au un efect dur asupra ochilor si provoacă iritatii puternice.

Ochiul are proprietati naturale de curatare, ce se gasesc in lacrimi. Lentilele de contact, in schimb, functioneaza ca un fel de bariera care atrage impuritatile ce in mod normal s-ar depune pe ochi si ar fi curatate in mod natural, cu excepția ca acestea raman acolo si necesita o curatare speciala.

Dupa curatare, lentilele de contact se depoziteaza in recipiente speciale destinate pastrarii lor pe durata noptii.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *