Semnele care iti indica faptul ca mama ta este toxica pentru tine

Vrei sa stii cum iti poti da seama ca mama ta  este toxica pentru tine? Atunci acest articol este mai mult decat perfect pentru tine.  Nu este intotdeauna clar cand un parinte depaseste anumite limite in relatia cu copilul sau.

“O relatie toxica este o dinamica intre doua sau mai multe persoane in care nevoile emotionale sunt in general nesatisfacute din cauza unor probleme care nu au nimic de-a face cu cealalta persoana”, a spus psihologul Danielle Forshee.

Toxicitatea este greu de detectat si se reduce la felul in care te face sa te simti o alta persoana “Cuvantul ‘toxic’ in ceea ce priveste o relatie inseamna ca o persoana are un comportament care duce la consecinte emotionale negative grave pentru cealalta persoana”,  a mai spus Elliot Pinsly.

Cum iti dai seama ca mama ta este toxica?

Este dureror sa realizezi ca mama ta este o persoana toxica si ca este principalul factor al stresului de zi cu zi.  “Uneori trebuie sa implementam limite, sa gasim acceptare si schimbare, sa stabilim timp si distanta sau sa ne redirectionam nevoile catre noi insine si sa gasim vindecare”,  a mai spus consilierul Rachel M. Abramn.

CIteste si asta:  Sa descoperim cele mai mari temeri ale barbatilor!

Te invinovateste pentru orice

Potrivit terapeutului Sara Stanizai este super toxic daca mama ta te invinovateste pentru propriile probleme personale “Acest lucru te pune in situatia de a fi responsabila pentru parintele tau, cand de fapt este invers”, a spus Stanizai.

Nu ii spune tatalui tau

Patrarea secretelor este un alt indiciu ca ai o mama toxica, sustine Stanizai “Daca un parinte cere copilului sa pastreze ceva secret fata de celalalt parinte, acest lucru il face pe copil protectorul parintelui”.

Te intreaba constant unde mergi

Esti un adult si mama ta trebuie sa invete sa respecte asta. Nu este nevoie sa stie mereu unde mergi “O relatie toxica mama-copil este una in care mama crede ca are dreptul si capacitatea de a gestiona viata copilului sau adult”, a spus psihologul Joshua Klapow.

Iti spune ca esti cea mai buna prietena a ei

Ar trebui sa iti dai seama ca ea nu este prietena ta, ci mama ta. Faptul ca te simti apropiata de mama ta nu este neaparat un lucru rau, dar o situatie neclara in mod sigur iti va putea face rau  “In loc ca o mama sa-si dezvolte propriile relatii de prietenie, o mama toxica se bazeaza pe copil pentru a-si indeplini aceste nevoi”,  a spus terapeutul Julie Williamson.

CIteste si asta:  Programeaza-ti somnul pentru a te simti mai bine!

Daca simti ca aceasta este prietena ta atunci trebuie sa stii sa faci diferenta  “Daca o mama si o fiica sunt codependente una de cealalta, tanara poate avea probleme in dezvoltarea si mentinerea relatiilor sanatoase cu ceilalti”, a spus Forshee.

Iti spune ca esti prostuta

Aceasta replica a mamei tale iti va afecta respectul de sine. Foarte multi oameni observa cu  greu ca aceste insulte sunt de fapt daunatoare.  “Devine abuz emotional atunci cand situatia continua in ciuda incercarilor tale de a comunica modul in care te afecteaza”, a spus Forshee.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *