Secretele longevitatii

Cum sa imbatranesti frumos

Nu te plafona! Invata in permanenta ceva nou, fii curios! Educatia are un rol important in evolutia unui om. Un om fara educatie , fara disciplina dezvolta stari de frustrare si de stress. Aceste stari de nemultumire si neimplinire , pot duce la depresie si anxietate.

Fara tutun! Fumatul este folosit de multi dintre noi pentru a elimina starea de stres, sau pentru a socializa , ori din placere. Fumatul scade speranta de viata, fiind un declasator sau o cauza pentru foarte multe boli fatale si are o influenta negativa asupra calitatii vietii.

Fara alcool in exces! Alcoolul folosit in exces pe fond de stres sau pentru a crea iluzia depasirii facile a problemelor vietii , aduce cu sine probleme mai mari in viata: dependenta, nefericire. Este stiut faptul ca multi dintre cei care folosesc alcoolul in exces, ajung intr-un final sa fie singuri. Se ajunge la divort, se ajunge la izolare, la ruinarea vietii.

Mentinerea greutatii corporale prin sport! Sedentarismul de la varste foarte tinere, conduce la scurtarea vietii sau a afectarii calitatii acesteia. Sedentarismul in combinatie cu hrana de tip fast-food, duce la obezitate infantile. Bolile inimii , ale ficatului, pancreasului sau ale colonului isi fac aparitia de la varste din ce in ce mai tinere.Ca batranetea sa nu fie o corvoada sau macar sa apucam anii batranetii, este necesar sa avem o alimentatie sanatoasa si un stil de viata sportive, pentru o sanatate buna, pentru o viata lunga .

CIteste si asta:  Tu stii totul despre pilula de a doua zi?

Sa cautam modalitati sanatoase pentru a face fata greutatilor vietii. Modul sanatos de a face fata greutatilor vietii, iti aduce o imbatranire frumoasa si armonioasa. Putem sa ne oprim din tot ceea ce ni se pare dificil si sa inspiram profund, sa expiram , timp de 10 ori. Modalitatile sanatoase de a infrunta greutatile vietii, ne vor ajuta sa evitam atacurile de cord sau atacul cerebral.

Sa evitam modalitatile nesanatoase de a face fata problemelor : fumatul, alcoolul, metode care inevitabil duc la depresie si  care produc probleme noi in viata noastra.

Inconjoara-te de oameni buni si pastreaza o relatie pe viata! Este important ca timpul petrecut cu persoane dragi sa fie un timp de calitate, care sa ne hraneasca cu o stare buna si care sa ne ofere evolutie. Sa avem ce invatat de la cei de langa noi, sa daruim si sa oferim o energie buna. Pastrand un echilibru zilnic , intre energia pozitiva, modul de viata sanatos, gandirea armonioasa si alimentatia sanatoasa , ne ofera longevitate.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *