Salteaua ta e plina de substante toxice! Iata cum sa le reduci!

Nu, nu este o eroare. Salteaua pe care dormi contine o multime de substante toxice, iar tu ar trebui sa stii cum sa le reduci. Iata sfaturile nostre!

Trebuie in primul rand sa stii ce substante periculoase se gasesc in saltea:

– toluen diizocianat, o substanta cu potential cancerigen ridicat, care poate fi cu usurinta absorbita de organismul uman;

– acid boric, un agent iritant pentru aparatul respirator, folosit in special la uciderea gandacilor;

– formaldehida, un agent declansator al cancerului;

– antimoniu, un metal mai toxic decat mercurul.

Toate aceste substante pot produce daune severe sistemului imunitar si nervos, pot determina aparitia bolilor autoimune, pot produce leziuni ale tesuturilor moi, ale creierului si ale altor organe. In plus, provoaca dureri de cap, greturi, varsaturi, pierderea echilibrului si incapacitatea de coordonare a miscarilor.

Acum trebuie sa invatam sa diminuam efectul acestor substante. Si cea mai simpla modalitate este sa folosim ceapa, care are puterea sa absoarba 70% din toxinele din aer, precum arsenicul, cadmiul, plumbul, s.a. Taie o ceapa mare in 3 parti si pune cate o parte la capul patului, la mijloc si la picioarele patului. Astfel, ceapa va absorbi substantele nocive din saltea, impiedicandu-le sa se raspandeasca in aer si sa ne puna viata in pericol.

CIteste si asta:  Ce se intampla daca pui perna intre picioare cand dormi?

Daca solutia nu ti se pare verosimila, atunci achizitioneaza-ti 2 huse hipoalergenice, pe care le vei schimba la fiecare 2 saptamani. Un alt truc se refera la pozitia de dormit. Incearca sa nu dormi cu capul sub patura sau pe burta, deoarece acest lucru favorizeaza inhalarea substantelor toxice din saltea.

De asemenea, este bine sa eviti saltelele de vinil si pe cele pe baza de spuma poliuretanica. Alege in schimb o saltea organica, ce va imbunatati sanatatea aparatului respirator, chiar daca este putin mai scumpa.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *