Riscurile mamoplastiei!

Sarcina, alaptarea sau chiar cresterea naturala a sanilor duce la marirea acestora, la pierderea elasticitatii si a fermitatii, facandu-te sa-ti doresti o operatie de reducere a sanilor. Sa aflam mai multe despre riscurile mamoplastiei!

Mamoplastia de reductie are rolul de a-ti micsora sanii, atunci cand acestia sunt prea mari si iti cauzeaza dureri de spate. Exista si o mamoplastie de ascensionare, care iti va ridica sanii, insa ambele operatii implica indepartarea excesului de tesut si grasime, dar si remodelarea zonei areolo-mamare.

Cele mai potrivite paciente care pot apela la aceasta interventie sunt cele care prezinta urmatoarele simptome:

-modificarea formei, a volumului sau a aspectului sanilor;

– greutate in respiratie provocate de greutatea sanilor;

– discomfort psihic;

– dificultate in practicarea unui sport;

– durere de spate, gat, umeri;

– iritatie sau depigmentare a pielii in zona de sub sani;

– scaderea increderii in sine.

 

De preferat ar fi ca operatia de mamoplastie sa fie realizata atunci cand femeia nu isi mai doreste copii, deoarece o noua sarcina va duce la cresterea sanilor, si la necesitatea unei noi operatii. Mai mult decat atat, specialistii avertizeaza ca aceasta interventie poate afecta alaptarea.

CIteste si asta:  Ce nuante de ruj trebuie sa purtam in aceasta iarna

Dupa interventie, anumite persoane se plang de deshidratarea pielii, de amortirea mameloanelor, de mancarimi in zona inciziei sau de tumefiere a sanului. Insa nu numai acestea sunt riscurile mamoplastiei, dupa cum vei afla in cele ce urmeaza:

– risc de infectie;

– hemoragii, hematoame sau aparitia cheagurilor de sange;

– deschiderea plagii;

– necrozarea tesutului adipos.

Pacienta trebuie sa respecte intocmai recomandarile medicului, pentru a evita orice risc minor sau major care i-au putea pune in pericol sanatatea.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *