Riscuri mortale la care te supui din cauza silicoanelor!

Chiar daca a devenit cea mai solicitata operatie estetica, asta nu inseamna ca este lipsita de pericole. De fapt, specialistii ne atentioneaza asupra riscurilor mortale care pot surveni in urma unei proceduri de marire a bustului. Sa vedem la ce te supui din cauza silicoanelor!

Cei mai importanti factori care determina aparitia acestor riscuri sunt istoricul medical al pacientei, experienta medicului estetician, precum si respectarea indicatiilor pre si post operatorii. Majoritatea dintre interventiile cu implanturi de silicoane se termina cu bine, insa exista si cazuri in care pacienta poate avea probleme, unele dintre acestea foarte grave, pacienta riscand sa-si piarda viata.

Infectii

Cel mai mare risc este cel al infectiilor. Medicul iti va prescrie un tratament cu antibiotice, antiinflamatorii si antialgice, insa acestea nu sunt intotdeauna de ajuns. Au existat cazuri in care antibioticul nu a dat rezultate, infectia s-a raspandit, iar medicii au trebuit sa scoata implantul, sa spele locul si sa il introduca din nou in acelasi loc.

CIteste si asta:  Semne clare care iti indica ca ai evoluat in acest an

Acumulari de sange

Cheagurile de sange se pot forma dupa orice operatie si sunt foarte periculoase, mai ales daca se desprind si circula liber prin vasele de sange. Daca un cheag de sange ajunge la inima sau in creier, poate insemna moartea pacientei.

Embolia pulmonara

Embolia pulmonara este un alt risc mortal. Este de fapt vorba despre un cheag mare de sange care blocheaza o artera importanta. Daca nu se intervine la timp, pacienta poate muri.

Alte riscuri

Alte riscuri, mai putin primejdioase, sunt spargerea implantului, deplasarea acestuia sau deformarea lui din cauza tesutului cicatrizant.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *