Vrei sa pregatesti ceva aparte pentru invitatii tai? Atunci trebuie sa incerci Pui Cacciatore. Este un preparat simplu care nu iti va ocupa foarte mult timp.
Timpi de preparare
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire : 50 min
Gata in : 60 minute
Ingrediente:
4 bucati de piept de pui
200 g de ciuperci felicate
800 g de rosii conservate
2 linguri de ulei
250 ml de vin alb / rosu sec
1 ceapa medie toccata
1 tulpina de telina toccata
1 ardei tocat
1 lingurita de oregano
Busuioc, dupa gust
Sare si piper dupa gust
Boia picanta dupa gust
Mod de preparare
Puiul Cacciatorene este un preparat traditional italian care are o multime de arome, vitamine si legume variate. Acest preparat este perfect pentru persoanele care vor sa savureze ceva gustos dar care nu au suficient timp la dispozitie.
Cum se prepara?
Taie puiul in bucati potrivite, nici prea mari nici prea mici si il asezonezi cu sare. Dupa aceea trebuie sa pui puiul calit in ulei intr-o tigaie mai mare. Il lasi aproximativ 5 minute astfel incat sa se rumeneasca pe toate partile. Il poti scoate dupa pe o farfurie cu un servetel astfel incat sa se scurga uleiul.
In aceeasi tigaie pui la calit ceapa, ardeiul, telina si ciupercile feliate timp de 10 minute si daca nu mai ai ulei mai poti adauga cat este necesar. Lasi ceapa la calit pana cand devine translucida si pana cand ciupercile isi lasa zeama delicioasa. Mai poti adauga si usturoiul si trebuie sa mai amesteci timp de inca 1 minut.
Apoi torni vinul peste si lasi la foc pana cand cantitatea vinului este redusa la jumatate. Dupa care adaugi rosiile, asezonezi cu sare, piper, oregano si busuioc si daca iti doresti sa mananci putin mai picant pui boia picanta si fulgi de ardei iute. Inainte de pune toate aceste condimente trebuie sa gusti din acel sos sa vezi daca este suficient de condimentat. Mai lasi vasul pe foc neacoperit timp de 5 minute.
Adauga bucatile de pui peste, dai focul mic si acoperi vasul. Mai poti amesteca in acel preparat sa te asiguri ca totul decurge cat mai perfect.
La final amesteci si intoarci din cand in cand bucatile de pui timp de 30 -40 de minute. Inainte de a-i stinge focul poti sa gusti acel sos si sa te asiguri ca este gustos. In primul rand trebuie sa fie pe gustul tau apoi ii poti stinge focul. Daca iti place cu mai multa verdeata poti sa ii pui o legatura de patrunjel tocata.Te poti bucura de acest produs in orice ora din zi. Il poti pregati atat pe timpul verii cat si iarna.
Puiul Cacciatore se serveste cel mai bine cu o garnitura usoara precum piure sau taitei. In mod sigur toti invitatii tai vor fi mai mult decat multumiti de preparatul pe care l-ai gatit cu drag.
Puiul Cacciatore este un preparat delicios si trebuie sa il pregatesti atunci cand ai invitati , vei vedea ca toti vor ramane impresionati.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.