Produsele BIO

In vremurile pe care le traim, alimentatia este dominata de produse artificializate, in urma unui lung sir de procese de fabricatie care face ca alimentele sa-si pastreze foarte putine caracteristici ale materiilor prime si sa aibe un gust artificial.Parabenii si alte ingrediente folosite larg in cosmeticele conventionale sunt raspunzatoare pentru disfunctii metabolice, de dezvoltare, hormonale si neurologice, inclusiv cancer.Stiati ca un procent de pana la 50% din ingredientele continute de produsele de curatanie si cosmetice trec in organism odata cu utilizarea acestora.

Copiii sunt mai afectati de chimicale pt ca ei ingereaza o cantitate mai mare de substanta in raport cu greutatea corporala si pentru ca organismul lor este in plina dezvoltare si se formeaza din ceea ce primeste.

Produsele bio sunt alimente care nu au fost modificate genetic, pentru a caror cultivare nu s-au folosit ingrasaminte artificiale, pesticide sau ierbicide.

Ai 3 motive sa alegi bio:

1. Gustul alimentelor este natural: deoarece in crestere sau preparare nu se folosesc pesticide, tehnici de modificare genetica, compusi chimici sau aditivi alimentari.

CIteste si asta:  Ce greseli faci atunci cand vrei sa slabesti!

2. Legumele si fructele bio sunt mai nutritive decat cele conventionale: acestea contin cu 65% mai multe vitamine si antioxidanti decat cele gasite in comert.

3. Ai grija de sanatatea ta: alegand o alimentatie bazata pe hrana bio influentezi in mod pozitiv sanatatea ta si a copilului tau.

Nutritionistii atrag atentia asupra faptului ca includerea hranei bio in alimentatia de baza are beneficii majore asupra sanatatii organismului, aceasta continand cu peste 50% mai multi nutrienti, vitamine si minerale decat alimentele obisnuite, cultivate intensiv.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *