Problemele de sanatate pe care le poti avea vara si cum le poti evita

Vara este un anotimp desptul de dificil. Din cauza temperaturii ridicate poti avea probleme de sanatate. Bineinteles ca vara ne aduce relaxare, zile mai lungi , vreme perfecta pentru plaja si plimbari in aer liber.   Cu toate astea vara poti avea reale probleme de sanatate asa cum ar fi:

Probleme cauzate de soare

Temperaturile ridicate si expunerea prelungita la razele UV pot duce la : alergii solare, insolatii sau dureri de cap.

Insolatie

Este una dintre cele mai periculoase afectiuni provocate de caldura. Poate fi o urgenta medicala atunci cand se produce deoarece efectele ei iti pot pune viata in pericol. Insolatia se manifesta prin dureri de cap, stari de lesin, convulsii, halucinatii sau coma. Temperatura corpului poate ajunge pana la 40 de grade Celsius iar nivelul de deshidratare sever va face ca pielea ta sa se simta uscata si fierbinte la atingere. Te poti proteja prin a evita sa te expui prea mult la soare , in special la orele pranzului. Foloseste de fiecare data creme cu factor de protectie ridicat si hidrateaza-te corespunzator. Evita alcoolul si cafeaua.

CIteste si asta:  Remedii naturiste impotriva bataturilor!

Alergia solara

Este o afectiune comuna care se manifesta prin aparitia unor reactii cutanate in urma expunerii la soare. Poate provoca complicatii serioase. Poate aparea eruptia polimorfa la lumina care este formata din pete de culoare rosie care pot aparea la o zi de la expunerea la soare pe gat, brate sau coapse. Mai poti avea dureri de cap, prurit sau frisoane. Pentru a te proteja nu trebuie sa mai stai la soare  mai ales in orele pranzului. Trebuie sa eviti medicamentele care contribuie la fotosensibilitatea pielii si renunta la solar.

Probleme cauzate de alimentatie

Vara creste semnificativ riscul de afectiuni digestive asa cum sunt: indigestiile, alergiile sau toxiinfectia alimentara. Cele mai des intalnite probleme provocate de alimentatie sunt:

Toxiinfectia alimentara

Caldura excesiva stimuleaza aparitia factorilor respunsabili pentru aceasta problema. Toxiinfectia alimentara este rezultatul ingerarii alimentelor contaminate cu virusuri, bacterii sau paraziti. Agentii patogeni responsabili pentru acesta problema sunt Clostridium botulinum, Clostridium perfringens, Escherichia coli, Salmonella si Staphylococcus aureus.

CIteste si asta:  10 intrebari despre contraceptia de urgenta!

Te poti proteja fiind atent la conditiile in care sunt pastrate alimente si la termenul de valabilitate a acestora. Trebuie sa ai o buna igiena personala si sa cureti de fiecare data locul in care gatesti pentru a nu avea probleme de sanatate. Ai grija mai ales cu produsele urmatoare: peste, lapte, branzeturi, carnea si fructele.

Indigestia

Este un disconfort pe care il vei simti in regiunea abdominala superioara imediat dupa masa si care se manifesta prin balonare, greata si eructatie.  Aceasta problema apare din cauza meselor abundente , bogate in grasimi, alcool , prajeli sau excesul de condimente.

Te poti proteja prin a consuma mai multe legume si fructe si sa eviti alimentele procesate. Renunta la alcool si la cafea. Poti servi mai putina mancare in locul unora foarte grase si abundente. Dupa fiecare masa este recomandat sa faci o plimbare de jumatate de ora pentru a avea o digestie mai buna.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *