Prajitura Alba ca Zapada

Atunci cand iti doresti sa pregatesti ceva special pentru invitatii tai cel mai bine este sa faci o prajitura care sa aminteasca de copilarie. Prajitura Alba ca Zapada este cea care o sa trezeasca in invitatii tai cele mai frumoase amintiri.

Alba ca Zapada este o prajitura delicioasa, cu foi fragede si o crema fina de unt cu aroma de lamaie care practic ti se topeste in gura. Este o prajitura care se face extrem de simplu.

Ingrediente:

Foi: 3 oua, 10 linguri zahar , 6 linguri ulei, 6 linguri lapte , 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de otet, 1praf de sare, 500-600 gr faina superioara, 1 pliculet zahar vanilat.

Crema :  800 ml lapte , 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, sucul de la 1/2 lamaie, 200 gr unt, 1 praf de sare.

Decor:  50 gr nuca de cocos

Mod de pragatire :

Foi prajitura Alba ca Zapada:

Se amesteca intr-un bol cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia, bicarbonatul de sodiu stins inainte cu otet si uleiul.   Se mixeaza bine pana ce zaharul se topeste complet dupa care se adauga faina. Se amesteca in continuare pana cand obtinem un aluat vartos.  Dupa care aceasta compozitie se framanta pana cand aluatul se omogenizeaza si nu se mai lipeste de maini.

CIteste si asta:  Frigarui cu tofu

Altuatul creat se imparte in patru parti egale de marimea unei tavi de 30×20 cm. Blatul de lucru se tapeaza bine cu faina si se intinde coca. Dosul tavii se unge bine cu ulei si se aseaza coca intinsa. Coacem foile pe rand in cuptor  timp de 7 – 10 min. Atunci cand foaia devine usor aurie se poate scoate din cuptor. Dupa ce am terminat de copt toate foile se lasa la racit.

Crema prajitura Alba ca Zapada:

600 ml de lapte se pune la fiert. In restul de lapte se dizolva faina si se amesteca cu zaharul si praful de sare. Dupa ce aceasta clocoteste se toarna compozitia obtinuta si se amesteca continuu timp de 3 minute. Se lasa compozitia creata la racit. Dupa ce aceasta s-a racit se adauga vanilia, coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si untul taiat cubulete. Se mixeaza pana ce se obtine o compozitie omogena.

CIteste si asta:  Torturi festive

Mod de asamblare:

Pe o tava de marimea unei foi se aseaza prima foaie si se intinde ¼ din crema creata dupa care pui a doua foaie si ¼ din crema ramasa apoi pui a treia foaie si ¼ din crema iar la final pui ultima foaie. Deasupra acesteia pui un strat uniform de crema si poti decora cu nuca de cocos ca prajitura sa aiba un aspect placut.

Dupa ce ai termint de ornat prajitura o poti aseza pe un blat de lemn si o poti acoperi cu folie alimentara peste care pui o mica greutate ( pana intr-un kg).

Prajitura Alba ca Zapada se lasa minim 6 ore la frigider pentru ca foile se sa inmoaie dupa care o poti portiona.

Pofta buna!

Distribuie si prietenilor
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *