Poti face cancer de la lampa de manichiura?

Cu siguranta ai auzit si tu de zvonul cum ca lampa de manichiura ti-ar putea provoca cancer de piele. Insa este acest lucru adevarat sau nu? Sa aflam raspunsul!

Cancerul de piele afecteaza foarte multa lume, insa nu este la fel de mediatizat precum alte cancere si de aceea lumea nu stie cu exactitate cum ar trebui sa se fereasca de acesta. Solarul si razele solare foarte puternice sunt printre principalii factori ai aparitiei cancerului de piele, insa nu numai.

Inca de la inceput, lampile cu raze UV pentru manichiura au fost privite cu scepticism. Aceste lampi sunt indispensabile persoanelor care isi fac manichiura cu gel si ajuta chiar si la uscarea lacului pe unghii. In orice salon de infrumusetare vei gasi mai multe astfel de lampi, semn ca sunt folosite de aproape toate femeile.

In timp ce cosmeticienele ne asigura ca lampile nu ne pot face nimic, unii dematologi sustin ca lumina ultravioleta a lampii duce la cresterea riscului aparitiei cancerului de piele. Insa si cercetatorii si-au pus aceeasi intrebare si au vrut sa afle cat de sigure sunt lampile de manichiura.

CIteste si asta:  Vrei piele sanatoasa? Urmeaza aceste sfaturi!

Studiul a testat peste 17 tipuri diferite de lampi si primul lucru care s-a observat a fost nivelul razelor UVA emise de aparate. Asadar, daca frecventezi mai multe saloane de manichiura, este foarte posibil sa te expui la doze diferite de raze ultraviolete de fiecare data. Incearca sa iti faci un obicei din a te duce la un singur salon.

Apoi, cercetatorii si-au dorit sa afle daca gradul de iradiere este mare. In cazul celei mai puternice lampi, nivelul gradului de iradiere a ajuns la 8 jouli, in conditiile in care pentru a fi periculoase, razele UV trebuie sa aiba 60 de juli pe centimetru patrat. Chiar si asa, expunerea constanta si repetitiva la lampile de manichiura poate avea efect cancerigen.

Daca totusi nu poti renunta la lampa, atunci incearca sa pui in aplicare sfaturile noastre. Fie iti iei manusi si le tai la degete, pentru a-ti expune cat mai putin pielea de pe maini, fie iti dai cu o crema cu factor de protectie foarte mare.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *