Zaharul creeaza dependenta, chiar daca poate nu ne dam seama de acest lucru. Substanta dulce este responsabila pentru o multime de boli, precum diabet, dementa, boli cardiovasculare sau ale ficatului. Sa vedem care sunt pericolele dependentei de zahar!
Studiile recente au scos la iveala faptul ca zaharul chiar poate fi mai periculos decat sarea pentru sistemul nostru cardiovascular, deoarece zaharul duce la cresterea tensiunii arteriale. Consumul mediu de zahar este aproximativ 35 de kilograme pe an de persoana, ceea ce inseamna peste 20 de cubulete de zahar in fiecare zi.
De aceea, este foarte important sa reducem pe cat posibil consumul de zahar. Dependenta fata de zahar poate fi atat fizica, cat si psihica, si este posibil sa iti fie greu sa renunti la alimentele dulci. Insa dupa numai cateva zile, organismul tau se va obisnui si nu iti va mai cere zahar.
Renunta la bauturile dulci
Te-ai obisnuit sa-ti bei cafeaua cu 2-3 lingurite de zahar? Sau bei zilnic sucuri acidulate? Ei bine, trebuie sa renunti la aceste obiceiuri proaste si deloc sanatoase. Nici freshurile nu sunt foarte sanatoase, mai ales daca bei cantitati mari zilnic. Decat sa bei doar sucul, mai bine mananca tot fructul, deoarece este mai satios si sanatos.
Renunta la dulciuri
Batoanele cu ciocolata iti fac mereu cu ochiul de pe raft? Du-te mai bine prin piata si alege legume si fructe proaspete, pe care le poti pregati in diferite feluri, dupa bunul plac. Cacaua este un bun substituent al ciocolatei si poti face o multime de dulciuri de casa fara sa folosesti o canitate mare de zahar. Sau si mai bine, alege siropul de agave in locul zaharului din prajituri.
Schimbarea stilului alimentar
Pentru a renunta pe cat de mult la zahar, trebuie sa fii pregatita sa iti schimbi destul de mult stilul alimentar. Mesele la ore fixe si satioase, precum si gustarile din timpul zilei, toate trebuie sa fie sanatoase. Daca vrei o gustare dulce, atunci incearca cateva stafide sau fructe uscate.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.