Operatii estetice gratuite?

Stiu ca nu iti vine sa crezi insa si in Romania, unele operatii estetice sunt gratuite. Insa, pentru a fi decontate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, acestea trebuie sa aiba in primul rand un rol medical, si nu estetic.

Putem vorbi aici de operatii estetice care, daca nu sunt efectuate la timp, pun in pericol viata pacientului. De exemplu, un defect la nas care poate duce la complicatii respiratorii sau sanii prea mari care pun in pericol viata pacientei (dureri de spate sau afectiuni ale pielii). Pentru aceste cazuri se recomanda o operatie de corectare a defectului nasului, respectiv micsorarea sanilor. Operatiile astfel efectuate nu sunt de ordin estetic, insa folosesc metode intalnite la operatiile estetice.

In cazul bolnavelor de cancer mamar, operatie de reconstructie a sanilor nu este considerata una estetica, si este gratuita pentru asigurati. Operatia de reconstructie se poate face in acelasi timp cu cea de rezectie, iar pacienta se va trezi la final cu sani noi. Trebuie insa precizat faptul ca CNAS nu deconteaza chiar tot costul operatiei, protezele mamare si expanderul (balon ce se umple cu apa si ser pentru a face loc protezei) nu sunt gratuite (pretul lor este de aproximativ 1000 euro).

CIteste si asta:  Buze cat mai sexy! Vezi care sunt trucurile!

CNAS deconteaza in principal manopera operatiei, iar daca mai ai nevoie de alte proteze va trebui sa le platesti. De exemplu, obezitatea este considerata o boala morbida, asadar operatia bariatrica, de bypass gastric este decontata. Insa nu este decontat si inelul gastric, care poate ajunge si la cateva mii de euro.

Si rinoplastia intra in aceasta categorie a operatiilor “gratis”, insa cu mici precizari. Aceasta este gratuita doar daca le afecteaza pacientilor respiratia sau daca au suferit vreun traumatism in aceasta zona. CNAS mai suporta si operatii de reconstructie dupa arsuri, mutilari sau transplanturi de piele.

Aceste operatii nu sunt doar pentru adulti, copiii putand apela la anumite operatii estetice pana la varsta de 18 ani. Malformatiile de la nivelul gurii, urechilor sau nasului pot fi corectate in mod gratuit cu ajutorul operatiilor estetice. O malformatie grava care afecteaza foarte multi copii este despicatura de buza si de palat, iar in acest caz interventia trebuie facuta foarte devreme, la trei luni, pentru a se asigura o dezvoltare normala a copilului.Copii care au probleme de ordin estetic la urechi, precum lipsa pavilionului sau urechile clapauge, pot beneficia si ei de operatii gratuite.

CIteste si asta:  Afla mai multe despre operatia de marire a barbiei!

In America, reporterii CNN au descoperit ca profesorii din oraselul Buffalo pot beneficia absolut gratuit de operatii estetice precum liposuctia, marire de sani, injectii cu botox sau operatii la nas. Si asta deoarece contractul colectiv de munca le garanteaza gratuitatea acestor operatii estetice, care sunt suportate de casa nationala de sanatate. In aceeasi categorie intre si politistii si pompierii, iar situatia dureaza de peste 30 de ani.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *