Nu ai chef de sex? Afla de ce!

Totul pare minunat in relatia ta. Ai o familie frumoasa, un sot care te iubeste si te intelege, si tot ce ti-ai putea dori, mai putin un lucru: sexul. Observi ca in timp, dorinta sexuala s-a diminuat si ca sexul nu mai e o aventura frumoasa in care sa va retrageti pentru momentele voastre de intimitate si calm. Acum, sexul a devenit din ce in ce mai mult o obligatie conjugala si, oricat ai incerca, nu poti schimba acest lucru. Lipsa dorintei sexuale acum are un nume: “dorinta sexuala hipoactiva”.

Sexologii si terapeutii se confrunta din ce in ce mai mult cu astfel de cazuri, insa persoanele care recunosc si cauta ajutor sunt foarte putine. Dorinta sexuala hipoactiva este o tulburare sexuala care afecteaza persoane de toate varstele, in special femeile de peste 40 de ani. Aceasta se manifesta ca reprimarea  dorintei sexuale, refuzul de a initia orice act sexual cu un partener si un interes scazut asupra tot ce inseamna incitant.

CIteste si asta:  Pozitii sexuale pentru cei cu penisul mic!

Conform specialistilor in domeniu, boala poate fi diagnosticata in momentul in care provoaca rupturi in relatiile cuplurilor. Problema cea mai frecventa a certurilor dintre doi parteneri este sexul, si mai exact lipsa acestuia. Exista acel moment intr-o relatie in care unul din parteneri isi pierde incet dorinta sexuala si acest lucru schimba dinamica relatiei. Partenerul nu va intelege de ce nu mai exista jocul sexual anterior si va incepe sa-si puna intrebari. Adevarul este ca, fata de alte tulburari sexuale ( cum ar fi disfunctia erectila care se trateaza cu Viagra), dorinta sexuala hipoactiva nu se poate trata cu ajutorul medicamentelor.

Tratarea acestei tulburari presupune terapie de cuplu  si sedinte la psihologi specializati pe probleme sexuale. Pierderea dorintei sexuale poate fi rezultatul unor probleme psihologice sau a unor traume din copilarie. Un factor care poate declansa dorinta sexuala hipoactiva la femei este, spre surprinderea multora, nivelul scazut de testosteron. Desi este un hormon masculin, testosteronul este prezent si la femei si este chiar responsabil de mentinerea unei vieti sexuale active.

CIteste si asta:  Relatii la distanta. Cum le facem sa mearga?

Dorinta sexuala hipoactiva nu este o problema fiziologica, insa poate fi legata de anumite boli. Disfunctia erectila in cazul barbatilor, vaginita in cazul femeilor, actul sexual dureros, erectiile dureroase, afectiuni ale organelor genitale, diabet zaharat sunt tot atatea cauze care pot declansa lipsa dorintei sexuale.

Aceasta nu este o boala care poate fi prevenita, insa poate fi tratata daca pacientul va cere ajutor specializat. Esential in aceste cazuri este si rabdarea si intelegerea partenerului de viata. Doar asa iti vei putea recupera dorinta sexuala si salva relatia.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *