Retete de efect usoare si rapide
Putem pregati o masa impresionanta fara dificultate. Nu avem nevoie de retete complicate, ci avem nevoie de retete care sa atraga prin aspect si prin denumire.
Putem pregati preparate simple care pot concura foarte bine cu un risotto bine gatit, un chevice(preparat peruvian pe baza de peste), sau un sorbet.
Iata cateva idei:
Risotto cu sparanghel si lamaie– este o reteta delicioasa si simpla, care se pregateste in doar 30 de minute.
Este nevoie de : orez, sare, 2 linguri de suc de lamiae, ½ lingurita coaja de lamiae, 400g sparanghel taiat in bucatele mici, 80 ml vin alb sec, 700 ml de supa de pui, 200g orez Arborio, 2 Catei de usturoi, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri unt, 1 ceapa tocata, piper si 5o de grame de parmezan ras.
Timpul de preparare este de doar 30 de minute.
Iata cum procedam:
Untul, uleiul de masline, ceapa, usturoiul maruntit, le amestecam intr-un bol, apoi le lasam la microunde timp de 3 minute – la putere maxima.
Dupa cele 3 minute, adaugam orezul si amestecam. Apoi lasam bolul in microunde , pentru inca 3minute. Adaugam supa de pui, vinul. Amestecam compozitia si o gatim apoi inca 16 minute la microunde, amestecand la fiecare 4 minute.
Apoi adaugam bucatelele de sparanghel si gatim iar preparatul la microunde, pentru 3 minute.
Preparatul se serveste la final, condimentat cu sare, piper si parmezan.
Aperitiv Peruvian- Ceviche
Timpul de preparare este de 30 de minute.
Este un preparat exotic in care se foloseste peste crud si trebuie servit curand dupa preparare.
Avem nevoie de : peste, sare, 2 lime, 1 ardei iute, 1 ceapa rosie, 500g file peste alb(cod, pastrav,biban), coriandru pentru décor.
Folosim peste crud si trebuie sa evitam alterarea. Pestele trebuie spalat si taiat in cubulete mici. Taiem rondele ceapa, curatam ardeiul de seminte si il taiem marunt.
Punem toate ingredientele si o lingura de sare intr-un bol, apoi stoarcem cele 2 lime, pe toata suprafata pestelui. Lasam bolul acoperit in frigider,timp de o ora si jumatate inaintea servirii mesei.
Avem nevoie insa si de un desert delicious si simplu de preparat , iar cu cateva trucuri putem prepara faimosul Sorbet.
Secretul Sorbet-ului este ca are mult zahar, nu are lactate si are putine grasimi, avand o aroma fructata. Se poate face din orice fel de fructe.
Iata o reteta Sorbet din fructe de padure(pentru 4 portii):
Fructe de padure congelate 340 g, 480ml apa, 200g zahar, ½ lingurita de sare, 1 pastaie de vanilie sau esenta, 2 linguri de suc de lamaie.
Alegem un vas de gatit pe foc, adaugam fructele de padure si le amestecam impreuna cu apa si zaharul, adaugam sarea si vanilia. Preparam amestecul obtinut la foc mediu, pana cand se dizolva zaharul. Apoi la foc mic, continuam fierberea pana cand se inmoaie putin fructele. Stingem focul si lasam preparatul sa se raceasca la temperature camerei.
Cand preparatul s-a racit mixam in blender, facand-ul piure si adaugam lamaie. Apoi strecuram prin sita si-l punem la congelator peste noapte (in primele 2 ore amestecam din jumatate in jumatate de ora).
Spor la gatit!
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.