Motive pentru care mananci mai mult decat te astepti

Iti este foame tot timpul si nu intelegi care este motivul? Vei fi surprinsa sa descoperi ca unele activitati pe care le practici in fiecare zi iti pot afecta apetitul. Daca mananci mai mult decat te astepti atunci acest articol este pentru tine.

   Motivele pentru care mananci prea mult

Nu dormi suficient

Lipsa de somn iti poate crea reale dificultati in a-ti mentine greutatea. Atunci cand esti obosita corpul tau dispune de o cantitate mai scazuta de leptina iar asta iti controleaza apetitul si greutatea. Vei simti mai mult senzatia de foame si vei arde caloriile mai greu. Vei simti mai des senzatia de foame si vei reusi sa arzi caloriile mai incet. In plus si nivelul de cortizol va creste si te va face sa ai o pofta mai mare de carbohidrati.  Corpul tau va fi mai putin eficient in eliminarea zaharului de sange si o parte mai mare din mancare va fi depozitata ca grasime.

CIteste si asta:  Cum scapi natural de durerile de spate!

Nu consumi mancare satioasa

Este foarte important sa mananci o cantitate suficienta de mancare in fiecare zi. Bineinteles ca este important ca mancarea pe care o consumi sa fie satioasa. Pentru a avea parte de energia pe care o doresti trebiuie sa eviti excesele si sa consumi mai multe proteine si fibre, mai exact sa mananci mai multe legume si fructe.

Pui mancarea pe farfurii mari

Cu cat farfuria este mai mare cu atat cantitatea de mancare pe care o pui pe ea va fi mai mare. Studiile realizate au demonstrat ca oamenii care au parte de mai multa mancare in farfurii mai mari o vor consuma pe toata.  Ca sa iti poti controla greutatea nu trebuie sa iti umplii farfuria cu mancare. Mananca inceti si incearca sa te concentrezi pe aceasta activitate pentru ca mintea ta sa proceseze ceea ce consumi.

Reduci nivelul de carbohidrati din dieta

Dietele scauzte in carbohidrati par sa fie o solutie optima pentru a pierde in greutate dar nu este chiar asa. Daca sari peste carbohidrati la pranz atunci iti va fi foarte greu sa sari peste masa de seara. Carbohidratii ar trebui sa acopere jumatate din caloriile pe care le consumi. Lipsa carbohidratilor reduce nivelul de serotonina iar asta iti va creste apetitul.

CIteste si asta:  5 mituri despre acnee. Afla adevarul!

Exista carbohidrati buni cum ar fi cei din fructe, legume si cereale integrale si cei rai care se regasesc in biscuiti si in prajituri.

Mananci tot mai des ciocolata

Oamenii care consuma ciocolata pe stomacul gol sunt mult mai predispusi la dezvoltarea unei  pofte psihologice de ciocolata dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la ciocolata cu totul , o  poti pastra pentru desert o data pe zi.

Mananci in fata televizorului

Daca te-ai obisnuit sa mananci in fata televizorului te expui la doua riscuri. In primul rand creierul tau va asocia in mod automat televizorul cu mancarea si vei avea senzatia de foame ori de cate ori te vei aseza in fata lui. In al doilea rand vei fi foarte concentratata pe ceea ce se petrece la televizor si nu iti vei da seama daca ai mancat destul sau nu.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *