Suntem in permanenta in cautarea a ceva nou cand vine vorba de sport si de conditia noastra fizica. Daca exercitiile fizice clasice nu te mai atrag, atunci este timpul sa incerci dansul. Este considerat tot o forma de sport, mult mai relaxanta si mai distractiva decat fitnessul sau aerobicul. Ca orice alt sport, va trebui sa il practici timp de cel putin 3 luni pentru a vedea diferentele. Sa vedem care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa dansezi!
Antrenament cardio. Poate ca nu stiai acest lucru, insa dansul este ca un antrenament cardio pentru organismul nostru. Si aici ai parte de miscari rapide, si un ritm in general alert, iar in acest fel se reduce riscul unei boli cardiovasculare. In acelasi timp ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale bune.
Te energizeaza. Interactiunea cu partenerii de dans si miscarile dansului sunt ca un plus de energie in viata ta. Chiar daca la inceput nu ai chef de dans sau te simti obosita, vei observa ca la finalul cursului vei avea mai multa energie decat inainte.
Elimina stresul. Fiind vorba de miscari relaxante si distractive, dansul ajuta la eliminarea stresului acumulat de-a lungul zilei. In timpul sedintei de dans vei uita pur si simplu de problemele de acasa sau de la serviciu si te vei lasa purtata de ritmurile muzicii.
Ajuta la cresterea rezistentei tesutului osos. Studiile au aratat ca persoanele care fac sport, si in special dans, sunt mult mai putin predispuse la fracturi sau aparitia osteoporozei la batranete. Dansul ajuta si la mentinerea unor articulatii sanatoase, nefiind foarte dur cu acestea.
Dansul slabeste. Poate unul dintre cele mai bune motive pentru care ar trebui sa te apuci de acest sport ar fi ca ajuta la slabit sau la mentinera unei greutati ideale pentru organismul tau. Vei avea in acest fel coapse mai bine contrite, talie mai subtire, si brate mai ferme.
Imbunatateste memoria. In special daca vei invata un dans mai complex, iti vei pune in functiune partea din creier responsabila cu memoria, pentru a-ti aduce aminte pasii. Cercetatorii au demonstrat ca dansul are efecte benefice asupra persoanelor care sufera de Alzheimer, impiedicand boala sa progreseze la fel de repede ca in cazul persoanelor care nu danseaza.
Ajuta la abilitatile sociale. Sala de dans este un mediu ideal pentru a cunoaste noi oameni si a socializa. In plus, legatura care se formeaza intre parteneri este una speciala.
Previne aparitia durerilor de spate. Dansul antreneaza foarte mult muschii spatelui si coloana vertebrala, prevenind in acest fel durerile de spate sau intinderile musculare in aceasta zona.
Dansul poate imbunatati performantele si dorinta sexuala. Miscarile foarte senzuale din cadrul orei de dans pot avea efecte foarte benefice in dormitor. In cazul femeilor, dansul le face pe acestea sa se simta mult mai bine, mai sexy si mai atragatoare, sporind in acelasi timp si libidoul.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.