Mituri despre contraceptie!

Toate femeile se confrunta la un moment dat cu problema contraceptiei, in special adolescentele care isi incep viata sexuala fara prea multe cunostinte in acest domeniu. Informatii privitoare la contraceptie se gasesc pretutindeni, pe internet, in mass media, la televizor, oriunde. Poate din timiditate, cele mai multe dintre femei nu consulta un medic ginecolog pentru a afla adevarul despre anumite povesti care circula pe internet. Haideti sa aflam adevarul din spatele miturilor.

Nu ramai insarcinata daca faci dus imediat dupa. Fals! Apa nu distruge spermatozoizii, asa ca daca nu folosesti o alta metoda de contraceptie chiar ai putea sa ramai insarcinata. Mai mult, daca folosesti un irigator pentru a-ti face o spalatura vaginala exista sansa sa impingi spermatozoizii si mai sus spre uter, favorizand chiar aparitia unei sarcini.

Daca uit sa iau o pilula nu voi ramane insarcinata. Fals! Cu toate ca sansele sunt destul de mici, ele exista, asadar este mai bine sa previi decat sa fii surprinsa de o sarcina nedorita. In momentul in care ai renuntat la pilule, chiar si pentru o zi, ovulatia se poate produce si poti ramane insarcinata.

CIteste si asta:  Care sunt beneficiile aduse de consumul de ananas

La primul contact sexual nu poti ramane insarcinataFals! Ai menstruatie, deci ovulezi. Ovulezi, deci poti ramane insarcinata. Faci sex fara protectie, din nou poti ramane insarcinata. Daca este vorba de primul sau al zecelea contact sexual nu conteaza, oricand exista riscul de a ramane insarcinata daca nu folosesti si alta metoda de contraceptie.

In timpul menstrei nu pot ramane insarcinata. Fals! In mod normal ovulatia are loc in cea de-a 14-a zi a ciclului menstrual si in acea perioada este un risc crescut de a ramane insarcinata. Din pacate insa, organismul ne mai poate surprinde din cand in cand si poti ovula chiar in timpul mentruatiei. Chiar daca sunt putine cazurile, unele femei au ramas insarcinate folosind si metoda calendarului.

Nu ramai insarcinata atunci cand alaptezi. Fals! Atunci cand alaptezi secretia de estrogeni este mai mica, si in mod normal nu ar trebui sa ovulezi. Exista totusi riscul ca ovulatia sa se produca fara ca tu sa stii si sa ramai insarcinata, asa ca nu uita de contraceptie.

CIteste si asta:  Disconfortul din timpul sarcinii

Folosesc metoda calendarului, deci nu pot ramane insarcinata. Fals! Metoda calendarului seamana putin cu o loterie. Chiar daca ai un ciclu regulat fix, ti-ai calculat cu exactitate zilele in care ovulezi si in care riscul de a ramane insarcinata este mare si nu faci sex neprotejat in aceasta perioada, asta nu inseamna ca nu poti ramane insarcinata.

Fara orgasm nu ramai insarcinata. Fals! Da, este adevarat ca te simti mult mai bine atunci cand ai orgasm, insa acest lucru nu are nicio legatura cu ovulatia ta. Ovulezi in fiecare luna si, indiferent daca ai orgasm sau nu, poti ramane insarcinata.

Daca el nu ejaculeaza in tine nu ramai insarcinata. Fals! Cei mai multi spermatozoizi se afla in sperma, insa nu trebuie sa uiti si de lubrifierea naturala a barbatului care contine spermatozoizi si care pot ajunge cu usurinta in uter, fecundand ovulul, ramanand astfel insarcinata.

Anumite pozitii de scapa de o eventuala sarcina. Fals! Indiferent de pozitia sexuala pe care o practici in timpul sexului exista riscul sa ramai insarcinata. Cum am spus si mai sus, spermatozoizii pot ajunge cu usurinta in uter si de acolo pana la sarcina nu mai este un pas chiar atat de mare.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *