Mihaela Bilic este de parere ca poti avea dezechilibre mari hormonale prin consumul de soia

Mihaela Bilic a vorbit deschis despre pericolul care zace in produsele vegetale asa cum ar fi soia. Cu totii consumam soia atunci cand vrem sa renuntam la carne sau ori de cate ori ne dorim sa tinem un post crestin. Din acest motiv este bine sa stii ce se ascunde in spatele acestui produs.

Mihaela Bilic sustine ca poti avea parte de dezechilibre hormonale datorita consumului de soia

„Legumele nu țin de foame, deloc. Le ridicăm în slăvi acum, tocmai pentru că am ajuns într-o perioadă în care alimentația noastră este extrem de rafinată… Automat, în post apar proteinele de origine vegetală. Bunica spunea că fasolea e carnea săracului, ca de altfel toate leguminoasele boabe – fasole, linte, năut, mazăre, mai nou, soia… Știm că din soia se face tot” a spus Mihaela Bilic. .

„Uram salamul de soia pe vremea lui Ceaușescu, iar acum mâncăm soia în toate formele. Mă uit cu disperare că este atât de ieftină, de probabil… modificată genetic, de accesibilă, încât din păcate, toți producătorii din industria alimentară folosesc proteinele din soia ca să dea viață consistentă unui produs de post. Consumul mare de soia produce niște dezechilibre grave hormonale. Ea are niște fitoestrogeni aproape identici cu estrogenul uman, și atunci, în caz de consumare, chiar putem să ne dăm sistemul endocrin peste cap.
Atenție mare! Aceste proteine vegetale, tocmai pentru că sunt vegetale, sunt de calitatea a doua. Nu au toți aminoacizii esențiali prezenți, așa cum sunt proteinele de origine animală, care sunt complete”  a mai explicat medicul nutritionist.
Alimente pe care trebuie sa le combini

CIteste si asta:  5 tratamente naturiste impotriva candidozei vaginale!

Ca sa putem acoperi  tot ansamblu de aminoacizi esentiali de care organismul nostru are nevoie „proteinele de origine vegetală din leguminoase, trebuie într-un mod firesc – chiar dacă ni se pare un pleonasm – combinate cu cereale”, a mai spus Mihaela Bilic.
„Deci, noi când mâncam fasole bătută pe pâine era o chestiune corectă, când italienii fac paste sau orez cu mazăre, sau cu fasole boabe e corect… apoi pun leguminoase în rizoto. În Mexic, iată, se face fasolea boabe cu porumb, deci tot ce înseamnă asociere de leguminoase cu cereale, este extrem de corect nutritiv.” a mai transmis aceasta.
In plus, medicul nutritionist mai este de parere ca putem inlocui cu succes proteinele din soia cu cea din mazare „Mai nou, proteina din mazăre este mult mai valoroasă, tocmai că nu e modificată genetic și pare că vine pe o siguranță din punct de vedere hormonal” a  concluzionat Mihaela Bilic.

Ca sa poti manca sanatos trebuie sa ai jumatate din farfurie acoperita cu legume. Poti alege in orice moment fasole verde, morcov, telina, sfecla sau broccoli. Farfuria ta nu trebuie sa cuprinda sub nicio forma cartofi. Cealalta jumatate din farfurie trebuie sa cuprinda proteine dar si fainoase. Doar asa vei putea sa iti pastrezi silueta in stare intacta si vei putea sa ai o dieta sanatoasa. Limiteaza consumul de soia si te poti axa mai mult pe legume.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *