Mihaela Bilic este de parere ca “ Pizza este o mancare nevinovata”

Medicul nutritionist Mihaela Bilic este de parere ca “ Pizza este o mancare nevinovata”. Pana la urma cine ii poate rezista unei felii de pizza proaspat scoasa din cuptor.

Pizza este un preparat culinar care poate deveni periculos pentru silueta. Aceasta aduce organismului nostru un aport caloric considerabil, mai ales daca obisnuim sa conumam acest preparat constant.  Cu toate asta nu inseamna ca nu trebuie sa te atingi de pizza.

Medicul nutritionist Mihaela Bilic sustine ca adora pizza si ca obisnuieste sa consume acest preparat. Mai mult de atat medicul mai sustine ca pizza “ este o mancare nevinovata” daca o mancam in anumite conditii.

Medicul nutritionist a mai comparat pizza cu un sandwich care se pare ca are parte de mai putina fainoasa decat  prima.

   Iata ce sustine medicul nutritionist

„Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înțeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, și chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului… cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație. Este sățioas, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță”, a mentionat Mihaela Bilic.
Nutritionistul a mai explicat cum trebuie sa mancam pizza pentru a nu ne ingrasa. Aceasta a mai spus ca persoanele sportive pot consuma fara nicio problema 2-3 felii de pizza sau chiar jumatate deoarece silueta lor le permite asta. In plus Mihaela Bilic sustine ca amenstecul de fainoase cu grasimi se poate transforma foarte usor in depozite de grasime.

CIteste si asta:  Sporturi prin care slabesti rapid

„Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că tot ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină – este de ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului. Aici vine fairplay-ul nostru metabolic și strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem – sau avem o muncă fizică grea, sau facem sport mult – putem să mâncăm liniștiți. Adică e partea aceea de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine, sau jumătate de pizza fără probleme”, a mai mentionat Mihaela Bilic.

„Cu toții iubim carbohidrații sub o formă sau alta, de la banala felie de pâine la pizza, paste, orez, mămăligă sau cartofi prăjiți. Când vrem să slăbim, tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm.

CIteste si asta:  Cori Gramescu ne spune cum putem adapta retetele traditionale de Paste

Decât să declarăm război făinoaselor, n-ar fi mai realist/eficient să facem alegeri istețe și să micșorăm porția?! Acolo unde cerealele conțin 70% amidon și sub 5% apă, cartofii sunt la polul opus: au 70% apă și doar 17% amidon. Un cartof fiert este echivalent cu o felie de pâine, are tot 80cal și niciun gram de gluten”,  a mai scris Mihaela Bilic pe contul sau de Instagram.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *