Metode prin care iti poti simplifica viata

Stresul dar si orele prelungite la locul de munca iti complica viata? Nu te mai simti fericita si iti doresti sa gasesti cateva modalitati care sa iti poata simplifica viata? Atunci trebuie sa stii ca este foarte important pentru tine sa te focusezi pe ceea ce e cu adevarat important job-ul, familia si viata ta.

Iata cum iti poti simplifica viata

Nu mai amesteca lucrurile

Stresul de la locul de munca a ajuns sa ia proportii alarmante mai ales in ultima perioada. Cel mai bine este sa nu uiti ca trebuie sa pui niste limite intre locul de munca si casa.

Foarte multi angajati lucreaza si dupa job si isi verifica emailul non-stop. Job-ul iti afecteaza viata de familie dar si activitatile de zi cu zi. Cel mai bine este sa iti cauti modalitati prin care sa te poti relaxa si sa iti reiei activitatea sociala.

Ai grija sa nu cazi prada electrocasnicelor

CIteste si asta:  Care sunt explicatiile psihologului cu privire la culorile din spatele stariii noastre de spirit

Gandeste-te daca poti rezista o ora fara sa iti verifici telefonul. Inovatiile tehnologice nu fac decat sa iti aglomereze tot mai mult timpul. Daca te uiti la telefon non-stop si daca devii tot mai tensionata atunci cand acesta suna trebuie sa iei masuri. Incearca sa renunti la telefon macar pe parcursul serii.

Poti sa iti faci un timp in care raspunzi la email si incearca ca atunci cand te trezesti sa nu stai cu ochii in telefon.

Nu sta la job pana la ore tarzii

Daca te gandesti ca trebuie sa stai la locul de munca non-stop pentru a face mai multi bani atunci trebuie sa iti spun ca ai luat cea mai proasta decizie. Atunci cand programul se sfarseste cel mai bine este sa mergi acasa si sa te ocupi de ceeea ce te face cu adevarat fericita. Daca vei dormi mai multe ore pe noapte atunci te vei simti mult mai eficienta si vei putea lucra mai mult.

CIteste si asta:  Iata cum poti combate depresia

Nu iti mai verifica adresa de email constant

Faptul ca ai emailul instalat pe telefon iti creeaza dependenta. Daca obisnuiesti sa iti verifici emailurile non-stop atunci inseamna ca ai o problema. Nu este recomandat sa iti verifici adresa de email atunci cand mergi la culcare si cu atat mai putin atunci cand te trezesti.

Lumina de la telefon iti va resta ciclul de trezit/culcat si chiar daca acum nu iti dai seama te va afecta mai mult decat iti poti imagina.

Nu mai fi atat de disponibila

Faptul ca esti mereu disponibil pentru sef, copii, vecini sau prieteni iti va agrava mai mult decat iti dai seama viata persoanala. In momentul in care vei lucra mai mult decat prevede programul te lucru te vei simti tot mai obosita si mai tensionata.

Cel mai bine este sa iti opresti activitatea atunci cand se termina programul si sa ajungi acasa ca sa te poti relaxa. Dormi pe timpul noptii cele sase ore recomandate si nu iti mai incarca mintea cu toate problemele de zi cu zi.

CIteste si asta:  Lucrurile pe care nimeni nu ti le poate lua

Viata ta poate fi mai simpla daca stii ce decizii sa iei si nu amesteci viata personala cu cea profesionala.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *