Metode de corectare a cicatricilor!

Cicatricile nu sunt deloc estetice si am face orice sa scapam de ele. Sa vedem care sunt metodele de corectare a cicatricilor!

Cicatricile apar in urma traumatismelor, a arsurilor, a interventiilor chirurgicale si raman la nivelul pielii definitiv. Aspectul cicatricii poate fi influentat de suprafata si profunzimea plagii, de localizarea ei, de modalitatea in care a fost tratata, etc.

Evident, putem vorbi si de o predispozitie genetica, ce presupune ca fiecare organism este „setat” sa produca un anumit tip de cicatrici. Exista persoane care vor forma cicatrici inestetice, pigmentate, hipertrofice sau cheloide. Daca predispozitia genetica nu o putem schimba, putem interveni in prevenirea cicatricilor urate.

Procesul de cicatrizare dureaza aproximativ 1 an, timp in care mai poti schimba cateva ceva si poti influenta rezultatul final. In tot acest timp, cicatricea isi poate schimba aspectul, forma si chiar culoarea, iar daca vrei sa o minimizezi ai la dispozitie o multime de tratamente nechirurgicale:

creme si unguente;

– lotiuni pe baza de silicon;

CIteste si asta:  Vrei sa arati bine si fara machiaj? Respecta urmatoarele reguli!

– microinjectii pe baza de cortizol;

– creme fotoprotectoare.

Daca cicatricea este mai veche, ii poti imbunatati aspectl doar chirurgical. Acest tip de tratament se adapteaza dupa particularitatile fiecarui caz in parte, in functie de localizarea, aspectul, profunzimea, culoarea si vechimea cicatricii. Printre cele mai cunoscute metode chirurgicale se numara:

– excizia si sutura, pentru cicatricile mici;

– expanderul tisular, unde se foloseste un balon cu silicon pentru a crea un surplus de tegument langa cicatrice. Surplusul de tegument va fi folosit pentru a acoperi zona cicatricii. Este un proces mai lung, care necesita doua interventii chirurgicale;

– grefa de piele sau transplantul de piele recomandat pentru cicatricile extinse;

– dermabraziunea, care presupune „slefuirea” pielii pana la indepartarea iregularitatilor si proeminentelor. De obicei aceasta tehnica este folosita la nivelul fetei, pentru cicatricile micute.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *