Merdenele cu branza sarata sunt cele mai bune produse pe care cu siguranta iti doresti sa le consumi periodic. Te asigur ca nu sunt deloc greu de realizat, din contra le vei putea realiza intr-o perioada scurta de timp si vei castiga admiratia celor din jur inca de la prima vedere. Daca vei urma cu strictete reteta de mai jos te asigur ca vei avea parte de cele mai delicioase merdenele.
Ingrediente:
1 kg faina
400 g gris
2 oua
500 g unt gras sau margarina
550 ml apa
1 lingurita otet
1 lingurita sare
Timp de preparare : 90 de minute
Timp de gatire : 20 de minute
Gata in : 110 de minute
Mod de preparare:
Merdenele sunt produse adorate de toata lumea. De la elevul silitor pana la pensionarul care iese in parc pentru a se relaxa merdenelele, acestea sunt intotdeauna gustarea preferata.
Le poti prepara extrem de usor chiar la tine acasa si te asigur ca acestea vor fi chiar mai delicioase decat cele de la patiserie.
Aluatul de pregateste din faina, apa, otet si sare. Apa se adauga treptat iar rezultatul final trebuie sa fie omogen, nelipicios si elastic. Dupa ce ai preparat aluatul se da la frigider timp de o ora. Freaca untul sau margarina pana cand vei obtine o consistenta cremoasa.
Dupa aceea se scoate aluatul si se imparte in bucati de 65-70 grame. Unge un fund de lemn cu ulei dupa care intinde fiecare bucata in parte in dreptunghiuri de 15 cm in lungime. Fiecare dreptunghi trebuie sa fie uns cu unt sau cu margarina din belsug. Dupa care se impacheteaza in 3 pe una din laturi si in patru pe latura lunga a dreptunghiului. Atunci cand termini de procedat la fel cu toate trebuie sa le pui intr-un vas si sa le infoliezi. Le dai la frigider pret de 30 de minute sau 1 ora.
Pregateste umplutura cu branza dupa gustul tau amestecata cu grisul fiert si racit si cele 2 oua batute. Dupa ce ai scos de la frigider aluatul il intinzi din nou pe fundul de lemn uns cu ulei si preincalzesti cuptorul la 220 – 250 de grade.
Pui un patratel cu umplutura in fiecare dreptunghi dupa care il impaturesti. Se aduna colturile spre mijloc, mai intai se trag laturile verticale pana la jumate apoi cele orizontale iar in final trebuie sa rezulte un patrat. Pe tava unsa cu unt se pune o hartie de copt si pui patratelele umplute cu branza cu partea pliata in jos. Aceste preparate de dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc timp de aproximativ 20 de minute.
Te asigur ca vei avea parte de cele mai reusite preparate cu care iti vei cuceri toti invitatii. Merdenelele cu branza sarata sunt cele mai delicioase preparate pe care le poti face si de care te poti bucura in orice moment. Indiferent de anotimp poti savura aceste merdenele atat de delicioase si de usor de preparat. Impresioneaza-ti familia cu ajutorul unor merdenele de exceptie.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.