Machiajul in functie de forma ochilor

Atat barbatii, cat si femeile considera ochii ca fiind primul lucru atragator pe care il vad la partener.  Avem atatea produse de ingrijire a ochilor incat ne dam seama de importanta acestora si incercam sa ii mentinem tineri cat mai mult timp. Produsele de machiaj nu fac decat sa ne ajute sa ne scoatem privirea in evidenta, asta doar daca machiajul este realizat in functie de forma ochilor.

Asa cum sprancenele trebuiesc pensate dupa anumite reguli si dupa forma fetei, asa sta treaba si cu machiajul. Indiferent de problema dvs., ochi prea apropiati sau departati, prea mici sau mari, pleoape lasate  sau orice alt defect, aceste lucruri se pot corecta cu ajutorul unui machiaj corect.

Ochii migdalati sunt considerati de catre make-up artisti drept cei mai frumosi si mai usor de machiat. Li se potrivesc orice tip de machiaj, in orice culori si nuante. Indiferent de ocazie, daca ai ochii migdalati esti o norocoasa care nu are nevoie de prea mult efort in crearea unui machiaj perfect.

CIteste si asta:  Cum să-ți păstrezi parfumul pe piele pentru mai mult timp

Ochii lasati sunt probabil cel mai greu de mascat si de machiat. Pleoapele prea mari nu fac decat sa ingramadeasca ochiul si sa-l faca sa para mai mic decat este. Machiajul potrivit se realizeaza aplicand mai mult fard in partile exterioare. Rimelul are si el un rol important, incarcand genele din colturile exterioare pentru a crea un efect de ochi mai mari.

Ochilor rotunzi li se recomanda folosirea nuantelor inchise de fard. Dermatograful poate deveni cel mai bun prieten si te poate scoate din necaz. Traseaza linii drepte, alungite, atat pe pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara. Liniile negre nu trebuiesc sa fie foarte lungi, sau pe conturul ochilor tai, deoarece nu va face decat sa sporeasca senzatia de ochi rotunzi de care vrei sa scapi. Rimelul foloseste-l tot pe genele exterioare.

Ochii apropiati / departati. Ca sa creezi o iluzie si ochii tai sa nu mai para apropiati sau departati este necesar sa te obisnuiesti cu folosirea a mai multor culori in procesul tau zilnic de make-up. Daca ai achii apropiati atunci foloseste nuante deschise in interiorul lor si pe masura ce inaintezi nuantele se vor inchide. Astfel, vei crea un efect de departare prin nuantele deschise la interior. Daca ai ochii departati fa exact invers: nuante inchise in coltul interior si nuante deschise spre coltul exterior.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *