Lasa-ti copilul sa planga. Beneficiile aduse de plans

Te panichezi ori de cate ori copilul tau plange. Din pacate marea majoritate dintre noi am fost educati ca plansul este inacceptabil.  Ori de cate ori am plans parintii nostri ne-au distras atentia, ne-au certat si ne-au pedepsit. Plansul este firesc indiferent de varsta. In momentul in care cel mic traieste o suferinta  este absolut firesc ca acesta sa planga si tu trebuie sa ii permiti sa planga  si sa aiba o criza de furie in momentul in care are nevoie de asta.

Acestea sunt beneficiile aduse de plans

Plansul imbunatateste sanatatea emotionala

Foarte multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca prin plans copii reusesc sa isi exprime mai bine sentimentele. Daca cel mic nu plange nu isi exteriorizeaza sentimentele. Plansul este chiar constructiv  si il va ajuta pe cel mic sa se dezvolte asa cum este potrivit.

Plansul creaza un atasament sanatos intre parinte si copil

In primul an din viata unui copil se creaza legatura pe care acesta o are cu parintii.  Raspunsul prompt la nevoile copilului il vor ajuta pe acesta sa se dezvolte asa cum trebuie si va forma un atasament sanatos fata de parinti. Parintii ar trebui sa ii accepte acestuia toate emotiile iar plansul este o manifestare a multor emotii.

CIteste si asta:  Afla cum poti restabili ordinea in casa ta

Trebuie sa ii accepti plansul indiferent de motivul pentru care o face.

Nu ii distrage atentia copilului atunci cand plange

A incerca sa ii distragi atentia copilului de la plans este o alta greseala. In mod sigur vrei sa ai parte de  un copil care sa fie capabil sa isi exprime emotiile, furia, frica sau suferinta. Daca cel mic isi va putea exprima deschis sentimentele atunci va creste sanatos si in momentul in care va deveni adult isi va putea exprima sentimentele indiferent de natura lor.

Acceptarea plansului creste stima de sine a copiilor

In momentul in care cel mic isi reprima plansul nu va putea sa isi accepte sentimentele pe deplin. Cei mici trebuie sa isi dezvolte stima de sine iar asta inseamna ca trebuie sa isi accepte toate emotiile indiferent ca sunt pozitive sau negative.

Ca acesta sa aiba parte de o stima de sine ridicata are nevoie de iubire neconditionata si de acceptare. Un atasament sanatos fata de parinti ii va oferi increderea si siguranta de care va avea nevoie pe viitor.

CIteste si asta:  Copil crescut de bunici. Alegerea buna?

Plansul il ajuta la eliberarea de stres

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca plansul ajuta la scaderea nivelului de stres. Copii care nu sunt atat de stresati dau dovada de inteligenta si se descurca mai bine in efectuarea sarcinilor de zi cu zi la scoala. In plus prin plans se elimina excesul de hormoni de stres. Copii care plang si care au accese de furie uneori sunt capabili sa aiba parte de o abilitate extraordinara de gandire dar si de invatare.

Starea de bine a copiilor este cauzata de modalitatea in care acestia reusesc sa isi exprime sentimentele. Nu plansul este cel care provoaca suferinta, din contra acesta ajuta la eliberarea emotiilor negative.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *