Lasa-te de fumat cu 7 trucuri “magice”!

Fumatul reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea ta. Indiferent ca esti fumator pasiv sau activ, efectele toxice ale nicotinei se observa atat pe piele, la sistemul cardiovascular sau la rezistenta in fata diversilor virusi si bacterii. Ca sa renunti la fumat trebuie sa ai o ambitie de fier si sa nu cazi prada tentatiilor din jur. Sa vedem insa care sunt cele mai simple 7 trucuri atunci cand vrei sa lasi tigarile deoparte.

  1. Plasturi. Acestia sunt un fel de substituent al tigarii, deoarece contin nicotina, insa te impiedica sa mai fumezi. Exista diferite tipuri de plasturi, cu o concentratie mai mica sau mai mare de nicotina, in functie de cat obisnuiesti sa fumezi in fiecare zi. Plasturii cu nicotina nu inlatura dependenta fizica, ci mai mult pe cea psihologica. Renunta la plasturi atunci cand nu mai ai tendinta sa fumezi o tigara dupa masa sau la o ceasca de cafea.
  2. Bomboane mentolate. In special gustul de mentol resimtit in gura face ca fumatorul sa nu isi mai doreasca sa fumeze. Atunci cand vrei sa fumezi, ia mai bine o bomboana mentolata si vei vedea cum nevoia de tutun dispare.
  3. Motivatie. Te poti motiva astfel incat sa stai mai mult timp fara tigari. De exemplu, in loc sa cheltui banii pe tigari, pune-i deoparte si cumpara-ti ceva frumos la sfarsitul lunii, adica dupa ce nu ai mai fumat 30 de zile. In acest fel vei putea face chiar si economii, daca iti doresti.
  4. Apa. Consilierii care ajuta oamenii sa renunte la fumat ii sfatuiesc pe acestia sa bea un pahar mare de apa ori de cate ori simt nevoia de a fuma. Se pare ca un pahar de apa face minuni, deoarece alunga imediat senzatia de pofta.
  5. Guma. Este probabil cel mai cunoscut truc, insa chiar da roade. Ia un pachet de guma de mestecat oriunde te duci si mesteca guma atunci cand ai pofta de o tigara. Va avea acelasi efect ca si bomboanele mentolate, insa in plus, iti vor tine ocupata gura pentru mai mult timp, timp in care nu vei fi preocupat sa fumezi.
  6. Antioxidanti. Consumul de antioxidanti inlatura pofta de a fuma, asa ca nu ar trebui sa iti lipseasca fructele de padure, strugurii rosii sau capsunile din alimentatia ta zilnica.
  7. Spala-te pe dinti mai des. Acest ultim truc are duble beneficii: ajuta la mentinerea unei igiene orale bune si inlatura pofta de a fuma. Dupa fiecare masa spala-te pe dinti. Si aici intervine efectul aromei mentolate, care te retine sa fumezi prima tigara care iti iese in cale.
Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *