Iubire sau obsesie?

Atunci cand sunt intr-o relatie, femeile trec printr-o gama larga de sentimente si emotii. De la o simpla prietenie ajung sa il placa pe tipul respectiv, sa il considere din ce in ce mai dragut si fermecator, pana cand se trezesc intr-o relatie adevarata. Insa sa fie chiar iubire, sau doar o obsesie bine pusa la punct in mintea femeii?

Femeile isi cauta sufletul pereche si incearca sa il gaseasca in orice barbat cu care incep o relatie. Normal, la inceput totul este minunat, va intelegeti foarte bine, comunicati fara retineri si pareti cuplul perfect. Ii oferi toata dragostea din lume si il pui pe un piedestal atat de inalt incat de abia il poti privi. El este cel mai important din viata ta, ii acorzi toata atentia ta si ii faci pe plac in orice privinta. Opreste-te, asta nu mai e iubire, e obsesie!

As putea spune ca dragostea e oarba, deoarece atunci cand suntem indragostite nu vedem adevaratele defecte ale partenerului si nici nu ne ascultam cele mai bune prietene care vad situatia mult mai obiectiv decat noi.

CIteste si asta:  De ce ramanem in relatii nefericite?

Iubirea se transforma in obsesie de cele mai multe ori atunci cand suntem respinsi. Nu putem accepta faptul ca EL ne respinge sau ca isi doreste alta fata, si de aici obsesia incepe sa creasca. Nu putem accepta despartirea, asa ca ne agatam si mai mult de el. Nu putem accepta ca nu ne iubeste, asa ca il iubim si mai mult si incercam sa ii aratam asta. Iubirea pe care o oferim are nevoie de reciprocitate, de un raspuns. In schimb, tot ce reusim este sa il sufocam cu prea multa iubire pe care el nu si-o doreste, ci doar se complace in aceasta situatie.

Aceasta obsesie pentru iubire nu este decat o nevoie fireasca a omului de a iubi si de a fi iubit, dusa insa la extrem. Iubim de cele mai multe ori ceva ce nu putem avea, iubim o provocare, iubim persoana care nu ni se potriveste. Se spune ca atragem langa noi exact persoanele care corespund unui tipar din psihicul nostru. Pentru a atrage alte categorii de barbati va trebui sa ne schimbam intai pe noi.

CIteste si asta:  5 pozitii sexuale pe care le poti practica oriunde!

Barbatii pentru care facem obsesii sunt distanti, nu ofera iubire, nu comunica si sunt invaluiti in mister. Iar acest mister ne atrage incredibil de mult, pana cand ne da lumea peste cap, indragostindu-ne de un barbat total nepotrivit.

Daca simti ca te regasesti printre randurile de mai sus, opreste-te si gandeste-te daca este logic sa mai continui o astfel de relatie. Gandeste cu mintea si nu cu inima, caci inima are tendinta sa ne dea sfaturi proaste cateodata. Pune-te pe tine pe primul loc si invata sa te pretuiesti mai mult. Doar tu esti cea mai importanta fiinta din viata ta!

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *