Injectiile cu botox. Un rau necesar?

Pe masura ce inaintam in varsta ne confruntam si cu aparitia ridurilor, in special in zona fruntii, a gatului, a ochilor si a buzelor. Indiferent de crema utilizata, masti sau alte tratamente care promit reducerea ridurilor, acestea nu pot fi stopate foarte mult. Ridurile se formeaza in principal din cauza actiunilor factorilor externi precum radiatiile solare, a impuritatilor, a prafului din orase si nu in ultimul rand a machiajului zilnic. Femeile care nu sunt multumite de aspectul lor si vor o imbunatatire rapida a situatiei pot apela cu incredere la injectia cu botox.

Botoxul, sau mai bine spus toxina botulinica, se foloseste de peste 10 ani in tratamente de infrumusetare. Botoxul castiga din ce in ce mai mult teren in fata liftingului facial deoarece este o interventie mult mai usoara si mai putin costisitoare, chiar daca trebuie repetata la un anumit interval de timp. Botoxul se foloseste pentru umplerea ridurilor si impiedicarea formarii unora noi. Toxina actioneaza asupra muschilor, paralizandu-i temporar iar efectele sunt imediate.

CIteste si asta:  Cat de utila este vitamina C in rutina ta de ingrijire

Daca ideea de a fi injectata cu toxina botulinica nu iti surade, poti sta complet linistita, deoarece botoxul cosmetic este toxina botulinica de tip A care a fost purificata si moderata pentru a putea fi folosita fara niciun fel de probleme in metode de infrumusetare. Atunci cand se injecteaza, botoxul actioneaza prin blocarea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatura faciala, impiedicand formarea unor noi riduri si ralaxarea pielii.

Injectiile cu botox sunt foarte usoare, substanta este injectata in piele cu ajutorul unui ac foarte subtire, iar durerile sunt foarte suportabile. Intreaga procedura dureaza maxim 20 de minute, nu necesita internare sau recuperare. Activitatea normala se poate relua imediat dupa procedura. Desi sunt foarte rare cazurile, exista si reactii adverse care pot persista pana la cateva zile: durerea si inrosirea pielii injectate, dureri de cap, simptome de gripa sau greata.

Efectele injectiilor cu botox sunt imediate si se observa in 24 de ore o imbunatatire majora in vizibilitatea ridurilor. Din pacate, botoxul este o substanta care se absoarbe in timp, de aceea procedura trebuie repetata la un anumit interval de timp. In functie de zona si de cantitatea de botox injectata, efectele pot dura de la 3 la 6 luni. In general, pentru rezultate cat mai bune si durabile se recomanda tratamentele cu botox de 2-3 ori pe an.

CIteste si asta:  Cat de pregatita esti pentru operatia de marire a sanilor?

Totusi, exista anumite persoane carora nu le sunt  indicate injectiile cu botox: persoanele alergice la botox, femeile care sunt insarcinate sau alapteaza, persoanele care iau tratament antiinflamator, prezenta unor infectii sau afectiuni ce determina scaderea generala a fortei musculaturii.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *