Implantul dentar și încrederea în sine

Te-ai săturat să nu poți zâmbi și să ascunzi faptul că îți lipsește un dinte? Te simți uneori stânjenită de aspectul tău îmbătrânit dat de o dantură incompletă?  Este timpul să lași jena și frica deoparte, să găsești soluții financiare și să rezolvi situația odată pentru totdeauna.

Rezolvă și tu problema precum starurile de la Hollywood, apelează la cosmetica dentară și vei avea o dantură sănătoasă și vei putea zâmbi fără a te ascunde. Tot ce ai de făcut este să cauți pe internet un cabinet de stomatologie în București sau orașul în care locuiești și să îți alegi un medic stomatolog bun.

Acesta îți va prezenta câteva opțiuni diferite pentru problema ta, cum ar fi proteza mobilă, puntea dentară sau implantul dentar. Există argumente pentru și împotriva fiecăreia din aceste opțiuni însă de cele mai multe ori, dacă nu ai contraindicații exprese, implantul dentar este opțiunea cea mai bună.

Așadar, dacă nu cumva ai fost diagnosticată cu diabet, cu vreo afecțiune cardiacă gravă, cu osteoporoză sau reumatism, dacă nu ești însărcinată sau nu alăptezi, ar fi indicat să iei în considerare la modul cel mai serios un implant dentar.

CIteste si asta:  Scapa de mahmureala in 11 pasi simpli!

Aceasta este prima și cea mai recomandată soluție pentru dinții lipsă și are o rată de succes de nu mai puțin de 96%. Rata de succes a unui implant scade însă la cca. 80% în cazul fumătorilor, drept pentru care dacă ești fumătoare, medicul stomatolog îți va impune să te lași de fumat încă dinainte de operație, precum și o bună perioadă după operație.

Să știi că este important să nu amâni intervenția de implantare, aceasta trebuie făcută într-un timp cât mai scurt de la pierderea sau extracția dintelui pentru ca dinții învecinați să nu fie afectați.

Probabil ai și tu o cunoștință care, din cauză că nu s-a ocupat la timp să înlocuiască dintele căzut cu un implant, a suferit o deformare a danturii. Poate că dintele corespondent de pe arcada opusă, numit dinte antagonist, a crescut prea mult spre gingia opusă în încercarea de a întâlni un obstacol ca să se poată realiza masticația, poate că dinții vecini dintelui pierdut s-au înclinat sau se deplasează spre spațiul rămas liber în căutarea unui nou punct de sprijin care să le dea stabilitate, formând astfel noi spații între dinți numite treme sau diasteme, sau poate că au apărut infecții. Spațiile apărute între dinți poartă numele de diastemă dacă este localizat între cei doi dinți din față (incisivii centrali) sau tremă dacă este poziționat între alți dinți.

CIteste si asta:  Greutatea ideala a unei femei insarcinate!

Modificarea aliniamentului corect al dinților are un risc mare să atragă după sine modificări de musculatură și în timp să afecteze articulațiile gurii și chiar fizionomia. Vestea bună este că toate aceste complicații pot fi evitate dacă se realizează procedura de implantare în timp scurt de la pierderea dintelui.

La implanturile mai vechi montarea cele două piese, șurubul și respectiv bontul, necesita două operații diferite, între care trebuia păstrată obligatoriu perioada de timp necesară vindecării gingiei. Cu noile tipuri de implanturi, timpul necesar finalizării operațiunii de implantare a scăzut și ție îți va fi mult mai ușor. Implanturile dentare numite cu încărcare imediată vin cu bontul fixat deja pe șurub, iar coroanele provizorii din plastic pot fi montate imediat. Practic și rapid, în felul acesta, nu va mai trebui ca pe perioada de șase luni de zile să te chinui cu proteze provizorii și te vei putea întoarce la o activitate obișnuită în aceeași zi, fără ca cineva să își dea seama de mica ta problemă.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *