Clinicile de infrumusetare par ca nu sunt deloc afectate de criza financiara, deoarece cererea pentru interventii chirurgicale este din ce in ce mai mare. Peste 80% din pacientii clinicilor de infrumusetare din Romania sunt femei cu varsta cuprinsa intre 30-35 de ani, care apeleaza la ajutorul medicilor esteticieni pentru a-si schimba infatisarea.
Medicii trebuie sa explice fiecarui pacient in parte toate riscurile, beneficiile si indicatiile pre si post operatorii, pentru ca pacientul sa fie foarte bine informat si sa stie la ce sa se astepte. De asemenea, este la fel de important ca pacientul sa inteleaga care va fi rezultatul operatiei si sa nu aiba asteptari nerealiste.
Inainte de a te hotari sa apelezi la bisturiu pentru remodelarea corporala, trebuie sa cunosti foarte bine riscurile unor astfel de proceduri. De cele mai multe ori, aceste proceduri au riscuri asemanatoare, chiar daca operatiile sunt foarte diferite. Sa vedem care sunt riscurile operatiilor estetice despre care nu se vorbeste!
Amorteala
Amorteala in zona operata este comuna in special in cazul liftingurilor faciale sau a liposuctiilor. Aceasta stare de amorteala dispare in mod normal dupa putin timp, insa exista si cazuri in care amorteala a fost permanenta. In cazul operatiilor la sani, se poate pierde sensibilitatea din zona mameloanelor. Atunci cand, in timpul operatiei, nervii sunt afectati grav si permanent, este posibil sa ajungi sa nu mai simti nimic in zona respectiva.
Serom si hematom
Seromul este o colectie de lichide care se dezvolta in corp dupa o interventie chirurgicala. Sunt foarte comune, iar chirurgii le previn prin drenarea in timpul operatiei. Hematomul este o colectie de sange inchegat. Chiar daca ambele probleme pot fi prevenite, apar in 1% din cazuri si pot fi foarte periculoase daca nu sunt indepartate.
Necroza si infectie
In cazul oricarei interventii chirurgicale exista riscul aparitiei infectiilor. Infectia inflameaza tesuturile, se prezinta ca o zona rosie cu secretii purulente, insotita cateodata de febra si frisoane. Necroza reprezinta moartea unei zone de piele, cauzata de lipsa unei bune oxigenari a tesutului. Ambele sunt riscuri la care trebuie sa ai mare grija.
Cele mai frecvente reactii adverse la anestezic sunt gatul uscat, greturile si nasul infundat. Insa anestezia generala poate da complicatii mult mai grave, de tipul celor respiratorii, cardiovasculare, termice, anafilactice sau metabolice.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.